• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Malatya’da depremde zarar gören okulun yerine yeni okul yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vali Aydın Baruş Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel bir şirket arasında protokol imzalandı.

"Eğitime yüzde 100 Destek" ampanyası kapsamında Malatya İli Akçadağ İlçesinde 12 ay içerisinde tamamlanıp faaliyete geçmesi planlanan 12 derslikli “Akmercan Ortaokulu” inşaatı ile ilgili protokol Valilik makamında imza töreni düzenlendi.

Şirket adına protokolü imzalayan şirketin yönetim kurulu üyesi Şerafettin Akmercan, “Yapmış olduğumuz ticari yatırımlara paralel olarak, sosyal sorumluluk yatırımlarını da insani amaçlar ekseninde hayata kazandırmak için gösterdiğimiz gayretleri artırarak devam ettirmeyi kendimize görev saymaktayız” dedi.

“Deprem bölgesinde yaşadığımızdan çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda eğitim alması için sağlam binalar yapmamız gerekiyor”

Malatya’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle ve daha önceden teknik çalışması yapılıp riskli olarak belirlenen okul binalarındaki yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, "Deprem bölgesinde yaşadığımızdan çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda eğitim alması için sağlam binalar yapmamız gerekiyor". Bu çerçevede de Akçadağ İlçemizde riskli olduğu tespit edilen ortaokul binamızın yenilenmesi kapsamında hayırseverlerimizin katkısını istemiştik. Akçadağ ilçemize 12 derslikli Ortaokul yapılacak. Yapılacak ortaokul binamız, protokolün imzalanmasından sonra 12 ay içerisinde bitirilecek ve eğitim hayatına kazandırılacak bu manada ilimize destek veren tüm hayırseverlerimize olduğu gibi Sayın Gazi Akmercan'a ve protokolü imzalayacağımız Şerafettin Akmercan'a şükranlarını sunmak istiyorum. Gerçekten onların desteği bizlere güç ve kuvvet veriyor. Çocuklarımızın güzel okullarda, sağlıklı okullarda eğitim alması için yapmış oldukları bu fedakârlık Malatyalıların gönlünde muhakkak takdir edilecektir. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum, İnşallah yapılacak çalışmalarda sağlıklı bir şekilde yürütüldüğü takdirde zamanında bu okul bitirilir ve eğitim hayatımıza, Akçadağ İlçemizin eğitim hayatına bu okul kazandırılmış olur. Tekrar hayırlı olsun diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir