• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Mısır`dan Mali İçin 5 Maddelik Öneri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Yardımcısı İsam El-Haddad tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkesinin Mali sorununun barışçıl şekilde çözümü için 5 maddelik öneride bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, öneriler, "Mali krizinin çözümü için ülkedeki bütün taraflar ile bölgesel güçlerin de içinde yer alacağı kapsamlı müzakerelerin başlatılması, Mali`de ekonomik kalkınmanın sağlanması için girişimlerde bulunulması, siyasi çözüm çabalarının hükümet ile uluslararası toplum ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde yürütülmesi, radikal fikirlerle diyalog yoluyla mücadele edilmesi, sınır denetiminin sağlanmasında Afrika Birliği güçlerinden faydalanılması ve komşu ülkelerin krizden uzak tutulması` şeklinde ifade edildi.

Mali`ye yapılan askeri müdahalenin dünyanın diğer bölgelerinde daha önce sahneye konan `başarısız` senaryoların gündeme gelmesine kapı açacağına işaret edilen açıklamada, Mısır`ın herhangi bir anlaşmazlığın çözümünde kuvvet kullanılmasını son seçenek olarak gördüğünün altı çizildi. Açıklamada ayrıca, Afrika kıtasının en büyük sorununun gelişme ve demokrasiden yoksunluk olduğu belirtilerek, Afrika`nın gelişmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için için kaynak tahsis edilmesi ve sorunların bölgedeki mekanizmalar ile birlikte çözülmesi gerektiği kaydedildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mali krizine ilişkin olarak daha önce yaptığı açıklamada, sorunun askeri yolla çözümünün mümkün olmadığını vurgulamıştı. (AA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir