• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

İl Başkanı Seyitoğlu, Şehzadeler İlçe Başkanı Ramazan Sındırac, Turgutlu İlçe Başkanı Necmettin Erdoğan ve il idare kurulu üyesi Burhan Aydın ile beraber,  Turgutlu ilçesi Sarıbey Köyü’nde bulunan mevsimlik işçileri ziyaret etti.

Ziyaret esnasında işçilerin sorun ve sıkıntılarını dileyen İl Başkanı Seyitoğlu, işçilerin başta barınma sıkıntısı olmak üzere birçok sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Yapılan ziyarete ilişkin gazetecilere bilgi veren Seyitoğlu, “Özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Van, Ağrı ve Erzurum gibi ülkemizin değişik illerinden mevsimlik işçileri her sene Manisa’ya gelmektedirler. Maddi sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek için buralara gelip çalışıyorlar. Gelen işçilerin durumları içler acısı. Çadırlarda kalıyorlar. Doğru düzgün yiyecekleri yok. Bu sene yağmurun yağmasından dolayı pek işte bulamıyorlar. Buraya gelip tarımsal her türlü işi yapıyorlar. Özellikle meyve ve sebze hasadını yapıyorlar.” dedi.

Mevsimlik işçilerin çok fazla sorunu olduğunu dile getiren Seyitoğlu, “Özellikle ilk olarak yapılması gereken temiz bir konaklama yerinin temin edilmesidir. Mülki amirlerin, işçilerin konaklaması için sağlıklı bir ortam oluşturmaları gerekir. Özellikle yağmur sel gibi doğal afetlerden korunmaları için barınaklar yapılması gerekir. İşçilerin de istek ve temennileri bu yöndedir. Maalesef şu anda bu alt yapı oluşturulmamış. Bugüne kadar da kimse bu işçi kardeşlerimize el uzatmamış. Güzel bir konaklama yeri yapılırsa işçi kardeşlerimizin daha verimli işler yapacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)