• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Yıkılan Revaklar Yeniden Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Umre dönemi ile birlikte Müslümanlar da iş makinelerinin gürültüleri altında ibadetlerini yerine getiriyor.

Bir Türk şirketinin, çalışmalarını 400 işçi, mühendis ve mimarlarla üstlendiği Kabe etrafını genişletme çalışmaları için onlarca iş makinesi ve buldozerler kullanılıyor. Kabe çevresindeki makinelerin yerleştirilmesi ise Kabe`nin etrafında yükselen dev vinçlerle gerçekleşiyor.

Revakların durumu

Kabe kapısının hemen karşısYıkılanında başlanan ve 3 yıl süre ile 3 bölümün yıkılarak yerlerine yeni katların çıkacağı çalışmaların birinci etabında yıkımlar, hemen hemen tamamlandı. Suudi Arabistan`ın yaklaşık 5 yıl kadar önce inşa ettiği Kabe`nin birinci ve ikinci katlarının Kabe kapısı karşısındaki bölümleri, tamamı ile ortadan kaldırılmak üzere.
Kabe kapısının karşısında 10 yıl önce Merve tepesinin inşası sırasında yıkılan ve sonradan yeniden inşa edilen yapay revakların da büyük bölümü tamamı ile yıkıldı. BöyleceKabe kapısının karşısındaki bölümün dışında revaklar hala duruyor. Kabe kapısının karşısında yıkılan yapay revakların yerine ise Türk şirketi tarafından hazırlanan yapay revaklar, yıkılan bölümlerin yeni inşası sırasında yerlerine yerleştirilecek.

Diğer revaklar korunacak

Hacer`ul Esved`in karşısındaki müezzin mahfili, Hilton ve Zemzem Otel ve iş merkezi ile Altın oluk karşısındaki revaklara dokunulmayacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir