• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Mardin`den Suriye`ye 5 TIR Dolusu Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin-Suriye Platformu, Suriye`de yaşanan savaştan dolayı sivil toplum kuruluşu ve işadamları ile birleşerek gıda ve giyim malzemesi topladı. 4 TIR dolusu yardım malzemesi, Mardin`in sınır bölgesi olan Kamışlı ve Resulayn bölgesine dualarla uğurlandı.

Mardin`de faaliyet gösteren 40`ın üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Suriye için bir araya gelerek kurdukları Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu, Suriye halkına 32 ton un, battaniye, çocuk maması, süt, süt tozu, ilaç, medikal malzeme, kuru gıda, temizlik ve mutfak malzemeleri ile bay, bayan ve çocuk giyiminden oluşan 4 TIR`lık yardım malzemesi gönderdi.
 
Akçakale üzerinden gönderilen yardımın yarın Kamışlı ve Rasulayn`e ulaştırılmasının planlandığı bildirildi.
 
Mardin-Suriye Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle bir çok insanın ağır şartlarda yaşadığını ve kış nedeniyle şartların daha da ağırlaşacağını belirterek Mardinlileri yardım yapmaya çağırdı.
 
Yardımlaşma Platformu adına başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımların Suriye`de yaşayan insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını anlatan Timurağaoğlu, "Savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için Mardin`den yaklaşık 500 bin TL değerinde malzemenin yer aldığı 4 yardım TIR`ımız yola çıktı. Kampanya kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırmak üzere 32 ton kuru gıda, 700 adet battaniye, kuru gıda ve muhtelif giyim malzemesini bugün Mardin`den yola çıkardık. Bu olumsuz şartlar devam etiği sürece Mardin STK platformu olarak yardımlarımız aralıksız olacak. Mardin halkının da desteğiyle her ay 3 TIR yardımı bölgeye ulaştırmayı düşünüyoruz."diye konuştu.
 
Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın da Suriye`ye karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, "Bugün Suriye`deki sefalet Somali`den daha derin bugün Suriye`deki insanlar, bir kuru ekmeğe muhtaçtır. Giden yardımların büyük kısmının un olması, özellikle unu talep etmeleri bu sefaletin bu ihtiyacın büyüklüğünü gösteriyor. En temel gıda malzemelerine büyük bir ihtiyaç duymaktadırlar. Bizde Mardinli olarak ilk günden beri duyarlılığımız ortaya koyduk. Bütün STK Başkanları bir araya geldi. Bir platform oluşturduk. Bu platform üzerinden meşru yollarla en temel ihtiyaç maddelerini nasıl karşılayabiliriz Mardin olarak karınca kararınca bu tarihi süreç içerisinde sorumluluklarımızı yerine getirmek için buradayız."dedi.

Yardımların toplanmasında büyük bir emek harcayan Mardin Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, "Mardinli işadamları olarak her zaman yardım konusunda öncü olmuşuz. Daha önce Somali`ye, Filistin`e, Pakistan`a ve Van`a yardım filolarımızı ulaştırmıştık. İlkemiz ve felsefemiz "Peygamberimizin komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" hadisidir. Bizler işadamları olarak bu duyarlılığımız gösterdik. Orada yaşayanlar bizim kardeşlerimiz akrabalarımızdır."şeklinde konuştu.
 
Yardım filosu daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun`un okuduğu dua ile Suriye`ye uğurlandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir