• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Sisi’nin siber örgütleri Etiyopya'ya savaş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Etiyopya Bilgi Ağları Güvenlik Ajansı (INSA) tarafından yapılan açıklamada, Mısır merkezli siber grupların geçen hafta boyunca hem özel hem de kamu kurumlarının internet sitelerini hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, Cyber Hopes Group, Anubis.Hacker ve Security Bypass adını taşıyan siber örgütlerin bu saldırıların sorumluluğunu üstlendiği ve amaçlarının gelecek ay doldurulacak Hedasi Barajı yüzünden Etiyopya'yı zor durumda bırakmak olduğunu itiraf ettiği vurgulandı.

Saldırı defedilmeseydi ülkeye maliyetinin ağır olacağı kaydedilen açıklamada, 13'ü kamu, 4'ü de özel kurumlara ait sitelere saldırı düzenlendiği aktarıldı.

GERİLİM TIRMANIYOR

Etiyopya'nın, Nil Nehri'nin iki kolundan Mavi Nil'in yatağını değiştirerek Hedasi Barajı'nın inşasına başlamasıyla bölge ülkeleri arasında nehir sularının kullanımı konusunda anlaşmazlık çıkmıştı.

Üç ülke arasında yıllardır süren ve nihai çözüme ulaşılamayan müzakerelerden geçen hafta da sonuç alınamamıştı.

Mısır, müzakerelerin tıkanmasının ardından hafta sonu Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyinden "soruna adil çözüm bulunması" için müdahalede bulunmasını istemişti.

Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ını hidroelektrik santrallerinden sağlayan Etiyopya, Afrika'nın en büyüğü olacak Hedasi Barajı ile yetersiz enerji üretimini gidermeyi amaçlıyor.

Etiyopya, ortak anlaşma olmasa da temmuzda barajda su tutulmaya başlanacağını açıklamıştı.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir