• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
Eğitimci Daban: "YKS, lise hayatının hasat sınavıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üniversite sınavının öğrenci hayatı için çok önemli olduğunu belirten Daban, ayrıca üniversitenin olmazsa olmaz bir seçenek de olmadığını vurguladı.

YKS'nin öğrenci kariyerine yön verdiğini belirten Daban, "Üniversite sınavı çok önemlidir. Çünkü öğrencilerimizin 12 yıllık lise hayatlarındaki emeklerinin hasadını alma zamanına girmiş oluyorlar. Bu sınavı ciddiye alınarak girilmelidir. Şüphe duyduğumuz sorulara dokunmamalıyız. Önümüzdeki sene bir daha sınava girmek istense dahi, bu seneki sınav kendimiz için bir ölçü ya da deneme olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin daha sınava girmeden, ‘Nasıl olsa sınava hazırlanmadım, seneye bir daha girerim.’ Dememeleri gerektiğini belirten Daban, “Mezun olmuş, bu sınava ikinci ya da daha fazla defa girecek olan öğrenciler ise sakin bir kafa yapısına ulaşmak için, sınav öncesi iki günü huzurlu bir ortamda geçirmelidir.” şeklinde konuştu.

Sınav merkezlerine maske ile girileceğini fakat sınav sırasında maskelerin çıkartılabileceğini de aktaran Daban, “Havanın sıcak olması nedeniyle, nefes alıp vermeler zorlaştığından maskeyi çıkarmak öğrencinin takdirindedir. Sınava girecek öğrencilerin sayısı geçen seneye oranla fazla ama öğrenciler arasında sıralar boş bırakılacak.” dedi.

“Sevdiğimiz bir bölümü tercih etmeliyiz”

Daban, bu sene sınava girecek olan öğrencilerin kısmen panik havası içerisinde olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Öğrencilerin yapabilecekleri, sevecekleri bölümleri tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Daban, “Tercih yaparken, yerleşeceğimiz bölümü isteyip, istemediğimizi bilmeliyiz. Mezun olduktan sonra yapacağımız mesleği sevip, sevmediğimiz göz önünde bulundurulmalıdır. Rızkı veren Allah’tır. Lakin becerilerimize uygun meslek ve bölümler seçmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir