• DOLAR 32.525
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2492.967
  • ...
Malabadi Köprüsü'nün Batman'a bağlanması taleplerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş ve Malabadi Mahallesi Muhtarı Kasım Turan, tarihi Malabadi Köprüsü'nde konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 

Diyarbakır'ın Silvan ilçe sınırları içerisinde olan Malabadi Köprüsü'nün, Artuklular döneminde Timurtaş Bin İlgazi Bin Artuk tarafından 1147 yılında yaptırıldığını hatırlatan Ateş, köprünün başka bir ile bağlanması talebinin şehirleri birbirine kırdırma amacı taşıdığını ifade etti.

Malabadi Köprüsü'nün, Silvan'ın bir kültürel değeri olduğunu hatırlatan Ateş, köprünün ayrıca 1880 yılında kurulan ve Türkiye'nin en eski belediyelerinden biri olan Silvan Belediyesi'nin de amblemi olduğunu anımsattı.

Ateş, "Birileri köprüyü koruma, sahip çıkma yerine, özeline almaya çalışıyor. Malabadi Köprüsü, Diyarbakır ilinin Silvan'ın kültür envanterinde kayıtlı olabilir ama sadece Diyarbakır, Silvan sahip çıkmamalı. Köprü, bölgenin malı, bölgenin bir değeridir. Bitlis, Siirt, Muş, Van, Hakkâri ve Ağrı başta olmak üzere o köprü herkesindir, tüm Anadolu'nundur. O köprüyü herkes tanıtmalı ve korumalıdır, özeline almaya çalışmamalıdır." dedi.

25 yıldır Malabadi Mahallesi muhtarlığını yürüttüğünü belirten Kasım Turan ise tarihi köprünün Sason yol ayrımına kadar mahalle sınırlarında olduğunu ifade etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir