• DOLAR 32.338
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.414
  • ...
Silici: “Normalleşme sürecinde bağışıklığınızı propolisle güçlendirmeye devam edin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erciyes Üniversitesi T. Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için propolis kullanımını önerdi.

Stresin, biyolojik ve psikolojik dengemizin bozulmasına gösterdiğimiz bir tepki durumu olduğunun altını çizen Silici, “Stres, bağışıklık sistemimizde hasarlar oluşturabiliyor. Bağışıklık sistemimizin baskılanması enfeksiyonlara ve kronik inflamatuvar (iltihabi) hastalıklara yakalanmamızı daha olası hale getiriyor, yani hastalıklarla mücadelemiz zayıflıyor. Bu nedenle bu dönemde hem bağışıklık sistemimizi güçlendirecek hem de virüsle savaşmamızı kolaylaştıracak doğal özellikle antioksidan etkili takviyelere ihtiyacımız var.” diyor.

“Propolis doğru kullanıldığında çok iyi bir koruyucu”

Bilinen en yüksek antioksidan aktiviteye sahip ürününün propolis olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Silici, şunları söyledi:

“Arıların bitki tomurcukları ve salgılarından topladığı reçinemsi maddeleri işleyerek ürettiği bir ürün olan propolis doğru kullandığımız sürece gerçekten çok iyi bir koruyucu. Yeter ki alkol, propilen glikol gibi kimyasallar içermesin, hep doğal kalsın. Doğayı da zaten hep bu kimyasallarla yok etmedik mi? Bu nedenle propolis alırken her zaman ürünün ambalaj üzerinde yer alan içeriğini okuyun ve alkol kullanılmadan saflaştırılarak maksimum oranda etken maddeye sahip standart propolis ürünleri tercih edin. Alkolsüz, tek kullanımlık, ambalajlı ürünlerin kullanımı da son derece pratik. Bu ürünlerin çocuk ve yetişkinlere özel olarak dozları ayarlandığı için damla saymak gerekmiyor ve doğru miktarda kullanılabiliyor. Bu dönemde önlemlerimizi alalım, iyi beslenelim, spor yapalım. Arı ürünlerimizi özellikle propolisi evde, okulda, işte, sahilde, yazlıkta, bahçede, tarlada yanımızdan eksik etmeyelim.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir