• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
`Çocukları Zararlı Alışkanlıklardan Korumak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman`da vatandaşların camileri doldurduğu cuma hutbesinde "Çocukları Zararlı Alışkanlıklardan Korumak" konusu ele alındı.
 
Hutbenin başında okulların tatile girmesinden dolayı DİB`in kararıyla başlatılan çalışmadan bahsedilerek, çocukların tatilde ikindi namazından sonra dini bilgiler almaları için camiye getirilmesi istendi.
 
Hutbede, Cenab-ı Allah`ın (c.c.) kendimizi ve çoluk çocuklarımızı zararlı ve tehlikeli her şeyden korumamızı emrettiği belirtilerek, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)`in de ana-babalara, çocuklarına zamanında güzel bir edep, iyi bir eğitim ve terbiye vermelerini istediği ifade edildi.
Sevgi ve şefkati çocuklarımıza gösterelim
Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü yollara, zararlı alışkanlık ve hayatı zehirleyen bağımlılık tuzaklarına düşmemeleri için gereken tedbirleri almakla mükellef olduğumuzun hatırlatıldığı hutbede, "En iyi tedbirde onlara zamanında gereken sevgi ve ilgiyi göstermek, iyi bir eğitim, güzel bir edep ve terbiye vermektir. Sevgisiz, ilgisiz ve başıboş bırakmadan onları şefkatle takip etmektir. Bu tedbirler zamanında alınmazsa birçok çocuğun kötü yollara düşmesi, dünya ve ahiret hayatlarını zehirleyen çeşitli madde bağımlılığı, uyuşturucu, alkol v.s. kötü alışkanlık ve sokak çocuğu olma gibi tehlikeli tuzaklara düşmesi söz konusu olur. Çocuklar için internet kafeler de tehlikeler arzetmektedir" uyarısı yapıldı.
 
Çocuklarımızı ve gençlerimizi hedef alan madde bağımlılığı, uyuşturucu müptelalığı, bali çekme, sokak çocukluğu gibi kötü hallerin giderek tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekilen hutbede, "Birçok ana-baba, hiç farkına varmadan evladlarının ölümcül madde bağımlılığı tuzaklarına ve sokak çocukluğu haline düştüğü görülmektedir. O halde her aile çocuklarını şefkatle takip etmeli, kötü çevre edinmesine, kötü arkadaşlar arasına girmesine fırsat vermemelidir" denildi.
 
Hutbenin devamında, zararı herkes tarafından kabul edilen ve binlerce çeşit zehir içerdiği tespit edilen sigara, keza içki, alkol gibi zararlı alışkanlıkların kötü arkadaş ve çevrenin etkisiyle yayıldığına işaret edilerek, "Aile içinde gereken ilgi, sevgi ve şefkatle takip görmeyen her çocuk günümüzde bu tehlikelere maruz kalabilir. Belki fakirlik nedeniyledir sokak başlarında mendil, sakız gibi basit şeyler satan veya trafik ışıklarında araba camlarını silmeye çalışan çocuklar da bu tehlikelere maruzdur" ifadeleri kullanıldı.
 
Ailelerin çocukları için tedbirler almaları gerektiğine dikkat çekilen hutbede, "Batağa düştükten sonra ise görevimiz, onları kurtarmak için seferber olmaktır. Bu durumda çocukları dışlamadan, kendileriyle konuşmak, onları anlamaya çalışmak ve kendilerinin değil davranışlarının kötü ve zararlı olduğunu eleştirmek gerekir. Onları kurtarmak için ilgili kurum ve kuruluşların da desteğini alarak, gereken tedavi ve eğitim almalarını sağlamak lazımdır" şeklinde bilgi verildi.
Hutbe konuyla ilgili " Bilinki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan aracıdır…" ve "Hepiniz çobansınız ve hepiniz sorumluluğu altındakilerden mesulsünüz" ayet ve hadisler ile sona erdi.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir