• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Hacı adayları kutsal topraklara gidememenin hüznünü yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suud Krallığı, 2 gün önce yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle bu sene hac ibadeti için yurt dışından hiç kimseyi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Bu kararla birlikte Türkiye’de hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gitme hayali kuran 2 milyondan fazla hacı adayı, büyük bir üzüntü yaşadı. Suud Krallığı’nın salgın nedeniyle aldığı karara üzüldüklerini belirten hacı adayları, hac ibadetini yerine getirememenin hüznünü yaşıyor.

 

Suud Krallığı’nın Covid-19 pandemisi nedeniyle bu sene hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını ve yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceği kararını duyduklarında hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Gaziantep’teki hacı adayları, büyük bir üzüntü içinde olduklarını söylediler.

11 yıldır dört gözle kutsal toprakları gideceği günü sabırsızlıkla beklediğini belirten İslim Soyal, ancak bu yılda Covid-19 nedeniyle hac ibadetini yerine getiremeyeceği için üzüldüğünü ifade etti.

“11 yıldır kutsal toprakları gitmeyi bekliyorum”

Gözyaşları içerisinde üzüntüsünü dile getiren Soyal, “Hacca gitmek için 11 yıl önce kaydımı yaptırdım. 11 yıldır her sene ümitle hacca gitmeyi bekliyordum. Bu sene hac kuram çıktı ve çok sevindim. Ama bu sene de hayallerimiz suya düştü, adeta yıkıldım. Konuşacak kelime bile bulamıyorum. Hep kutsal toprakları görmeyi arzuluyordum. Beytullaha, Resulullaha gitmek istiyordum. Ama bir türlü kısmet olmadı. Yıllardır kutsal topraklara gitmenin aşkıyla ümitle kura sonucumu bekliyordum. Ama bu sene de maalesef virüs nedeniyle böyle oldu. Bundan dolayı çok üzüldüm. Her sene ümitliydim ama bu sene daha çok ümitlenmiştim. Fakat bu sene de virüsten dolayı gidemeyeceğiz.” dedi.

Eşiyle birlikte hac ibadetini yerine getirmek için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Yılmaz Soyal, Suud Krallığı’nın, Covid-19 pandemisi nedeniyle hac ibadeti için aldığı karara çok üzüldüklerini dile getirdi.

“Bu kararı duyunca çok üzüldük, adeta yıkıldık”

Bu sene hac ibadetini yerine getirecekleri için heyecanlandıklarını belirten Soyal, “11 yıl önce hacca gitmek için kaydımızı yaptırmıştık. Her yıl ümitlerle kura çekimini bekliyorduk. Yıllarca bu şekilde kura sonucumuzun çıkmasını bekledik. Son olarak bu sene kura çekilişinde hacca gitmeyi hak kazanmıştık. Çok sevindik ve mutlu olduk. Hazırlıklarımızı yaptık. Dün Diyanet İşleri Başkanlığı hac ibadetinin virüs nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Bu kararı duyunca çok üzüldük, adeta yıkıldık. Bu kararın ardından konuşacak kelimeler bile bulamıyorum. Kutsal toprakları görmeyi istiyorduk ve hac ibadetimizi yerine getirmek istiyorduk. Ama nasip olmadı ve çok üzüldük. İnşallah Rabbim kısmet ederse önümüzdeki yıllarda tekrar hac için bekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Hayal kırıklığına uğradım”

3 yıl umre için kutsal topraklara gitmek için hazırlandığını ve geçirdiği trafik kazası sonucunda ayağı kırılınca gidemediğini, bu sene de 10 yıldır hasretle beklediği hac ibadetini Covid-19 salgını nedeniyle yerine getiremeyeceği için üzüldüğünü belirten Cafer Demirkıran ise şunları söyledi:

“Hacca gitmek için kayıt 10 sene önce kayıt yaptım. 10 senedir sabırsızlıkla bekliyordum ve bu sene hacca gideceğim için çok sevindim. Fakat bu sene de virüsten dolayı gidemeyeceğiz. Bu üzücü karara üzülmemek mümkün mü? Çok üzüldüm. Bu sene sağlığım yerindeydi ve gitmeyi istiyordum. Seneye sağlık durumumuzun ne olacağını bilmiyorum. Yarını ancak Allah bilir. Büyük bir üzüntü içerisindeyim. Çünkü 10 yıldır bekliyordum. 10 yıl önce daha sağlıklı ve güçlüydüm. Bu sene çok sevindim, sevincim yarım kaldı. Adeta hayal kırıklığına uğradım.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir