• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Bitlis Milli Eğitim Müdürü karne verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Çocukların karne sevincini ortak olan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve vali yardımcısı Akif Pektaş beraberindeki heyetle birlikte MNG ilköğretim okulunu ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttılar.

 

Okulu ziyaret eden milli eğitim müdürü korkmaz ilk olarak okul öncesi anasınıfını ziyaret ederek minik çocuklarla tanıştı. Çocukların karne sevincini paylaşan korkmaz, öğrenci velileriyle sohbet ederek, karne notu kırık olan öğrenciler baskı kurmamaları konusunda kendilerine tavsiyelerde bulundu.

 

Daha sonra ilköğretimde 4 ve8.`inci sınıfları dolaşan Korkmaz ve beraberindeki heyet, öğrencilerle hasbıhal ederek, ilerde tercih edecekleri meslekler hakkında bilgi aldı. Öğrencilere karne veren Korkmaz, öğretmen odasına geçerek öğretmenlerle durum değerlendirmesi yaparak gazetecilerin sorunlarını cevapladı.

 

Eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini başarıyla bitirdiklerini ifade eden Müdür Korkmaz, bu dönemde iki tane seviye belirleme sınavını yaptıklarını ve sınavlardaki başarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

 

Bu sene karnelerde öğrencilerin okudukları kitap sayısının da yazıldığını belirten Müdür Korkmaz, \"Burada biz okumaya çok önem veriyoruz. Valimizin başlatmış olduğu Doğu Anadolu okuyor projesi kapsamında kitap okuma alışkanlıklarını aşılamayı amaçlıyoruz. İlimizde bu kampanya kapsamında okur ile yazarları bir araya getirerek buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün itibarıyla ilimizde 398 bin 221 kitap okunmuştur. Bu da gösteriyor ki ortalama olarak her bir öğrencimiz 4 kitap okumuş durumdadır. Orta öğretim bu hesaplamanın dışında olduğu halde bu başarıyı il olarak yakalamış durumdayız. Karneler dağıtıldı. Karnelerindeki notlar kırık diye öğrencilerimize baskı kurmayacağız. Biz öğrencilerimizi rüşvet karşılığında sevmeyeceğiz. Öğrencinin karnesindeki başarı hepimizin olduğu gibi, kırık notu olan öğrencinin başarısızlığı hepimizin başarısızlığıdır. Bunun için o öğrencilerimize nasıl davranılması gerektiğini iyi analiz etmemiz gerekir\" diye belirtti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir