• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Adıyaman Valisi: Turizmden elde edilen katma değerin artırılmasını hedefliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ve turistik mekânlarında incelemelerde bulundu.

Vali Mahmut Çuhadar, Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olan ve insanoğlunun yeryüzüne ayak bastığı zamandan beri sahip olduğu zengin tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesindeki yerini alan Adıyaman’ın tarihi ören yerlerini inceledi.

Çuhadar, Kahta Kaymakamı Sadettin Doğan’la birlikte UNESCO’nun dünya kültür mirası listesine aldığı 7 ören yerinden birisi olan ve dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel seyredildiği mekânların başında gelen 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı başta olmak üzere Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsamia Ören Yeri ile restorasyon çalışmaları devam eden Eski Kahta Kalesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncelemelerine Karakuş Tümülüs'ü ile başlayan Vali Mahmut Çuhadar, tarihi Cendere Köprüsündeki ziyaretinin ardından Eski Kahta Kalesine geçti. Vali Çuhadar, restorasyonu devam eden eski Kahta Kalesi içerisinde incelemelerde bulanarak, devam eden çalışmalarla ilgili Kahta Kaymakamı Sadettin Doğan’dan bilgi aldı.

Çuhadar, tarih öncesi devirlere ait eserlerin yanı sıra, Kommagene Uygarlığına ait Nemrut Dağı ören yeri başta olmak üzere il geneline yayılmış 300 dolayında tarihi öneme sahip kültür varlıkları ile Adıyaman’ın adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu dile getirdi.

Çuhadar, "Adıyaman, Anadolu coğrafyasında birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan bir kültür ve turizm kentidir. Bütün bu değerleri en iyi şekilde tanıtmak lazım. Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi (IPA) kapsamında, ilimizdeki tarihi ören yerlerinin çevre düzenlemesi çalışmalarını yapacağız. Bu proje ile Adıyaman'da turizm alanında önemli değişim ve gelişmelerin yaşanmasını ve turizmden elde edilen katma değerin artırılmasını hedefliyoruz." dedi.(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir