• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Türkmenler `Erbil-Bağdat Çatışması Ortasında Kaldık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşed Salihi, Kürt yönetimi ile Bağdat`taki merkezi yönetim arasında yaşanan gerginlik neticesinde Türkmenlerin hedef alındığını belirtti.

Salahaddin iline bağlı ve çoğunluğu Türkmenlerden oluşan Tuzhurmatu şehrinde dün düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Salihi, Tuzhurmatu`da ITC`nin üst kadrosunun bulunduğu taziye meclisine düzenlenen ve 25 kişinin öldüğü ve 100`ün üzerinde yaralının bulunduğu saldırının ITC`yi, Türkmen siyasetçilerini, araştırmacılarını ve tüm Türkmen kesimlerini hedef aldığını söyledi.

Salihi, şöyle devam etti:

``Bu saldırılar, Irak Türkmenlerinin coğrafyasını hedef almaktadır. Tuzhurmatu, Kerkük gibi bölgeler, Kuzeydeki Kürt yönetimi ile Bağdat`taki merkezi yönetim arasında yaşanan gerginlik neticesinde Türkmenler hedef alınmaktadır. Buna karşılık Irak Hükümetine defalarca çağrıda bulunduk. Irak ordusu bir tek Arapları, Peşmergeler de bir tek Kürtleri koruyor. Türkmenleri kim koruyor? Maalesef hiç kimse. Türkmenler, kendi kaderlerine bırakıldılar. Aslında herkesin bir sahibi vardır. Biz Türkmenler sahiplenmeyi ve desteği görmedik.`` Türk dünyasına çağrıda da bulunan Salihi, ``Türkmenler kendi kaderlerine bırakılmışlar. Lütfen yanımızda durunuz. Acımız büyüktür, kaybımız çoktur. Geleceğimiz de tehlikededir`` dedi.

Türkmenlerin korunması için bir Türkmen güvenlik bölgesinin oluşturulması gerektiğini ifade eden Salihi, aksi takdirde Türkmenler`in geleceğinin tehlike altında olacağını kaydetti.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir