• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
İstanbul Valiliği, olumsuz hava şartları sonrasında yaşanan bilançoyu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’un 14 ilçesinde çeşitli kayıpların yaşandığı ve Esenyurt ilçesinde Suriyeli bir sığınmacının hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, onlarca ağacın devrildiği, yüzlerce eve su bastığı hatırlatılarak ilçe ilçe, semt semt ortaya çıkan hasarlar ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi paylaşıldı.

“Esenyurt ilçesinde bir kişi hayatını kaybetti 3 yaralı çocuk kurtarıldı”

Yapılan açıklamada, “Esenyurt ilçemiz Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokak 36 numaralı meskende mahsur kalan yabancı uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 çocuk AFAD ve itfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarılarak 112 acil sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiş, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir. Yine 1272 sokaktaki başka bir binada mahsur kalan yabancı uyruklu iki kardeşten, 31 yaşındaki Ahmed Ş. hayatını kaybetmiş, diğer kardeşin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmiştir. Esenyurt ilçemizde evlerinde konaklayamayacaklar için valiliğimizce konaklama imkânı sağlanmış, hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır.” denildi.

Avcılar ilçesi Yeşilkent Mahallesi’nde 2 konutta su baskını meydana geldiği belirtilen açıklamada herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı belirtildi.

Bağcılar ilçesinde ise, kuvvetli rüzgâr nedeniyle devrilen bir direğin park halindeki bir araçta kısmi hasara neden olduğu ifade edildi.

Bakırköy ilçesi Demirkapı Sokakta meydana gelen yol çökmesi nedeniyle ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahale yapılarak önlemler alındığı hatırlatılırken, Başakşehir ilçesi Şahintepe Mahallesi Duygun Sokakta ise, evde mahsur kalan bir vatandaşın kurtarıldığı, 112 acil sağlık ekiplerinden alınan bilgilere göre sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

“Beşiktaş’ta 20 ağaç hasar gördü 46 binada su baskını yaşandı”

Beşiktaş ilçesinde yoğun rüzgârdan dolayı 20 civarındaki ağaçta hasar oluştuğu, 46 ayrı binada su baskını meydana geldiği, olaylarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

Açıklamanın devamında ilçelerde yaşanan hasarlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi Hürriyet Bulvarı’nda kısmi çökmeler meydana gelmiş, ilgili ekipler tarafından gerekli önlemler alınarak yol ulaşıma açılmıştır. Büyükçekmece ilçemiz Ahmediye Mahallesi’nde 4 binanın çatısı hasar görmüş, 10 ağaç devrilmiş, yaralı ve can kaybı yaşanmamıştır. Çatalca ilçemizde bir binada mahsur kalan bir yetişkin ve bir çocuk yaralı olarak kurtarılmış, 112 acil sağlık ekiplerimizce hastaneye sevkleri sağlanmıştır. İlçemizde meydana gelen hortum nedeniyle Muratbey Mahallesi’ndeki bir işyeri ve 15 konutta çatı hasarı tespit edilmiş, 41 binada su baskını nedeniyle maddi hasar meydana gelmiştir. Boş bulunan bir belediye otobüsü zarar görmüş, bir vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Muratbey Gümrük Bölgesi’nde meydana gelen hortum nedeniyle bir TIR devrilmiş, karayolu ulaşıma açık olup, devrilen aracın kaldırılması çalışmaları devam etmektedir. Çekmeköy ilçemizde Şile Otoyolu Madenler alt geçit üzerinde asfaltın çökmesiyle geçici olarak trafiğe kapanan yol, gerekli müdahale sonrasında ulaşıma kontrollü olarak açılmıştır. İlçemiz Çamlık, Mehmet Akif ve Hamidiye mahallelerinde 40, Soğukpınar, Kirazdere, Aydınlar ve Cumhuriyet mahallelerinde 13 binada kanalizasyon taşkını meydana gelmiş, ilgili kurumlarca gerekli müdahaleler yapılmıştır. Küçükçekmece ilçemiz Ayamama Deresi Kaynarca kolu üzerinde uzanan Atatürk ve Mehmet Akif mahallelerimizde su baskınları meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız bulunmamaktadır.”

“Silivri’de 82 binada su baskını yaşandı”

“Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi Yalıköy Caddesi’ndeki 10 binada sel baskını tespit edilmiştir.” Denilen açıklamanın devamında ise, “Gümüşyaka, Kadıköy, Yeni Mahalle, Alibey, Balaban, Cumhuriyet, Danamandıra, Fevzipaşa, Gazitepe, İsmetpaşa, Kavaklı Cumhuriyet, Mimar Sinan, Ortaköy, Pirimehmet Paşa, Sancaktepe, Selimpaşa, Semizkumlar, Seymen mahallelerinde toplam 72 binada kanalizasyon arızası tespit edilmiş olup, ilgili kurumların ekipleri tarafından gerekli müdahaleler yapılmıştır. Şişli ilçemiz Kuştepe, Mecidiyekoy ve Teşvikiye mahallelerindeki bazı yol ve kaldırımlarda oluşan küçük çaplı çöküntülere ilgili kurumlarca müdahale edilerek gerekli önlemler alınmıştır. Merkez ve Teşvikiye mahallelerinde bazı ağaçların devrilmesi nedeniyle bir binanın çatısı ile iki aracın hasar gördüğü tespit edilmiştir. Yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Üsküdar ilçemiz Sultantepe Mahallesi Kurşunlu Medrese Sokağı’nda bir istinat duvarı kısmen çökmüş, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Ayrıca, Çatalca ilçemizin Nakkaş, Ovayenice, Kestanelik, Çakıl ve Muratbey mahalleleri, Silivri ilçemizin Gümüşyaka, Kurfallı, Fener, Akören, Kadıköy, Bekirli, Degirmenköy, Büyükkılıçlı mahalleleri, Büyükçekmece ilçemizin Ahmediye, Eskice ve Karaağaç mahallelerindeki tarım arazilerinde sel baskınları nedeniyle oluşan hasarın tespiti için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

İstanbul’da yaşanan hava muhalefeti nedeniyle ilgili kurumların tüm ekiplerini teyakkuz halinde hasar tespit çalışmalarını sürdürdükleri vurgulanan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, olaylarda zarar görenlere de geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir