• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Şanlıurfa Valisi Erin: "Amacımız Şanlıurfa'yı inanç turizminin başkenti yapmak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019 yılı faaliyet raporları, bütçe gerçekleşmeleri ve 2020-2021 yılı planlanan faaliyetler ile bütçelerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin, 2019 yılı bağlamında iyi bir yıl geçirdiğini, şehrin uluslararası tanıtımında özgün çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Erin, Coronavirus pandemisi nedeniyle 2020 yılı programının ağırdan alındığını ancak iyi bir planlama yapmak suretiyle, Şanlıurfa'nın tüm insanlığın istifadesine sunulmasına yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini söyledi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin, şehri dünyaya tanıtmak için kurulduğunu hatırlatan Vali Erin, "Hep birlikte bu şirketimizin profesyonelce faaliyetlerini gerçekleştirecek imkânları sağlar ve işlerini kolaylaştırırsak, önümüzdeki dönemde Şanlıurfa'nın turizmde sahip olduğu varlıkları tüm insanlığa ulaştırmada alacağı mesafenin kat kat artacağına inanıyorum." dedi.

Şanlıurfa'nın ilk kez 2019 yılında sistemli ve profesyonel bir şekilde dünya gündemine taşındığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2019 yılını "Göbeklitepe Yılı" ilan etmesinin de büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Vali Erin, "Ancak hepimizin ortak kanaati, 2019'a yeterli ve hazırlıklı olmadığımızdı. Ama buna rağmen, şirketimizin yürüttüğü faaliyetler, büyükşehir ve diğer belediyelerimizin yaptığı çalışmalarla verimli şekilde geçirdiğimizi ifade edebilirim." diye konuştu.

Şanlıurfa'nın tanıtımıyla ilgili iki ayrı belgesel hazırlandığını, dünyaca ünlü belgesel ve turizm kanallarında gösterime sunulduğunu belirten Vali Erin, çok sayıda uluslararası dergide şehrin tanıtımının yapıldığını ve THY'nin uluslararası uçuşlarında şehrin tanıtımına önemli katkılar sağlandığını anımsattı. Şanlıurfa'nın dünya çapında tanıtımı için şirket öncülüğünde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine dikkat çeken Vali Erin, Şanlıurfa'nın turizm sektöründeki tanıtımının, uluslararası arenada gerçekleşmesini istediklerini ve şirketin de bunu çok az kaynak ve sınırlı sayıda personelle gerçekleştirdiğini söyledi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin, şehrin tanıtımına yönelik önemli planlar hazırladığını, bunun içinde önemli projeler ve kooperatif çalışmalarının da olduğunu belirten Vali Erin, "Önümüzdeki dönemde Şanlıurfa'nın inanç turizminin başkenti olması, en önemli konumuzdur. Göbeklitepe Yılı değer ve kıymeti devam edecek. Bunun yanında sahip olduğumuz şehrin kimliğini yansıtan, Peygamberler Şehri olarak inanç turizmindeki zenginliğimizi bir kez daha tescilleyerek dünya gündemine gelmemiz gerekiyor. Halilürrahman'dan Eyyüp Nebi'ye, Harran'dan Halfeti'ye kadar tüm turizm alanlarının özel ve özgün şekilde yönetilmesine ihtiyaç var. Alan yönetimiyle ilgili çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Meclis'e sunarak yasallaştırmak istiyoruz." diye konuştu.

Şirketin sermaye artırımı konusunda hiçbir ortak kuruluşa büyük yük getirilmediğini, yerel yönetimlerin kültürel ve sosyal alanda yürüteceği faaliyet alanlarına girmeyeceğini hatırlatan Vali Erin, şirketin belediye faaliyetlerine danışmanlık anlamında destek vermeye devam edeceğini söyledi.

ŞURKAV aracılığıyla restore edilen, kültür adası haline dönüştürülerek Vilayetler Birliği'ne devredilen 11 tarihi konağın butik otel olarak işletilmeye başlandığını hatırlatan Vali Erin, buradan elde edilen gelirle Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin dönüştürülmesi için çalışmalar yapıldığını, yeni kültür adasının kamulaştırma çalışmalarının başladığını, bu yöndeki çalışmaların da zincirleme şeklinde devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir