• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Uzmanlar: Göz sağlığı için mutlaka kaliteli güneş gözlüğü tercih edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaz aylarının gelmesi ile beraber, havalar iyiden iyiye ısındı. Güneşten gelen ultraviyole ışınları ise insan sağlığı için riskler barındırıyor.  Özellikle termometrelerin 45-50 dereceyi gördüğü Güney Doğu ve Akdeniz Bölgeleri’nde yaşayan insanlar, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı daha fazla risk altında.

İnsan sağılığı açısından birçok riski barındıran güneş ışınları, göz sağılığı açısından da birçok riski beraberinde getiriyor.

Güneşten gelen zararlı ışınlara karşı göz sağlığını korumanın yolu ise güneş gözlüğü kullanmaktan geçiyor. Piyasada bulunan ve birçok kişi tarafından tercih edilen, orijinallerine göre de ucuz olan güneş gözlükleri, göz sağlığını korumak yerine göz sağlığına ciddi zararlar verebiliyor.

Ucuz ve ne tür bir malzemeden yapıldığı belli olmayan gözlüklerin, göz sağlığını bozduğunu ve kesinlikle tercih edilmemesi gerektiği belirten Optisyen Rumeysa Çiğdem, ucuz gözlüklerin göze ve cilde ciddi zararlar verebileceğini belirtti.

 

“Yaz aylarında zararlı güneş ışınları dünyaya daha hızlı ulaşıyor”

Özellikle yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı göz sağlığının korunması gerektiğini belirten Çiğdem; “Atmosferde bulunan zararlı ışınların birçoğu filtre edilmesine rağmen, göze ve cilde zarar veren morötesi diye tabir ettiğimiz ışınlar vardır. Ozon tabakasının incelmesi ile insan sağlığına zarar veren bu ışınlar, Dünya'ya daha hızlı ulaşmaktadır. Bu yüzden özellikle yaz aylarında kaliteli güneş gözlüğü kullanmalarını bütün vatandaşlara tavsiye ediyoruz.” dedi.

 

 “Ucuz gözlükler göze ve cilde ciddi zararlar verebilir.”

Ucuz gözlükleri kesinlikle tavsiye etmediklerini ifade eden Çiğdem; “Ucuz gözlüklerin yapımında hangi malzemelerin kullanıldığını bilmiyoruz. Bundan dolayı bu tür gözlüklerin camları göz sağlığına zarar ediyoruz. Ayrıca kaliteli güneş gözlüklerinde polarize dediğimiz bir kaplama olduğu için, güneşten gelen ışınları kesilerek göze zarar görmesi engelleniyor. Aynı şekilde kaliteli bir gözlük çerçevesi kullanılırsa gözlüklerini kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Sık sık ucuz gözlük alıp kullanmaktansa bir defa kaliteli gözlük alıp kullanmak, cilde herhangi bir verebilir. Kullanılan çerçeve malzemesi ise cildi tahriş edebilir. O yüzden ucuz güneş herkes için daha avantajlı olur. Bu yüzden kaliteli güneş gözlüğünü herkese tavsiye zarar gelmez." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir