• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
“Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”nda umre kazanan öğrenciler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığının 81 ilde ön lisans ve ön lisans düzeyindeki, örgün eğitimine devam eden, 1 Ocak 1993 ve sonrasında doğmuş üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”nda Malatya’dan yaklaşık bin kişi katılmıştı.

Yarışmaya katılan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Mardinli Ahmet Sevinç ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Öğrencisi Şanlıurfalı Ayşe Çiçek, birinci gelerek umreye gitmeye hak kazandılar.

Umre ödülünü kazandıkları için çok sevinçli olduklarını ve ilk defa kutsal topraklara gidecek olmanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını belirttiler.

Çocuklarının umreye gitmeye hak kazanmalarının tarif edilemeyecek güzel bir duygu olduğunu dile getiren veliler, bu güzel duygunun herkese nasip olması temennisinde bulundu.

Malatya İl Vaizi ve İl Gençlik Koordinatörü Feyza Uçar ise, umreye gitmeye hak kazanan öğrencilerin pandemi süreci geçtikten sonra ödüllerini kutsal topraklara giderek alacaklarını söyledi.

“İlk defa umreye gideceğim onun için heyecanlıyım”

İlkokul, ortaokul ve lisede okuduğu dönemlerde katıldığı Siyer-i Nebi yarışmalarında dereceye girerek çeşitli ödüller aldığını belirten İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Birinci Sınıf Öğrencisi Ahmet Sevinç, “Başta ailem olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Çünkü hepsinin üzerimde katkıları var. Siyer-i Nebi güzel bir konu bu sayede Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğreniyoruz. Çalışmıştım ve umre kazandığım için mutluyum. Allah (Celle Celaluhu) nasip ederse ilk defa umreye gideceğim onun için heyecanlıyım. Gerçekten güzel bir duygu o kutsal mekanları görmek inşallah nasip olur. İslam coğrafyasının durumu herkesçe malum. Kurtuluş İslam’dadır. İnşallah hepimiz Peygamber Efendimizi örnek alırız.” diye konuştu.

Hangi branşta olursa olsun çocukların aldıkları derecelerin anne babalar için iftihar sebebi olduğunu ve güzel duygular yaşattığını dile getiren baba Aziz Sevinç, “Ancak Türkiye genelinde Peygamber Efendimizin hayatını konu alan bir yarışmada oğlumuzun umre kazanması bizlere ayrı bir mutluluk yaşattı. Çabayla kazanmayacak hiçbir şey yoktur. Sözle tarif edilmeyecek bir duygu. Bu duygunun herkese nasip olmasını diliyorum." dedi.

“Yarışmaya katılmamızın amacı öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti”

Yarışmaya girmeden önce, herkeste sadece ilahiyat öğrencilerinin kazanacağı yönünde bir önyargının olduğunu söyleyen İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Odyoloji Birincisi Sınıf Öğrencisi Ayşe Çiçek, arkadaşlarıyla birlikte çalışırken bu şekil düşünmediklerini söyledi.

Çiçek, “Sonuçta herkes aynı kitaptan sınava tabi tutulacaktı. Kitabı okuyarak yarışmaya iyi hazırlandık. Zaten ilgili olan her öğrencinin yapabileceği bir şeydi. Umreyi kazandığım için çok mutluyum. Yarışmaya katılmamızın amacı Peygam Efendimizin hayatını öğrenmek ve onun gibi yaşamaya çalışmaktı. Çok şükür bu yarışma sayesinde bunu yapmaya çalıştık. Tüm öğrencilerin bu tür yarışmalara katılmalarını tavsiye ediyorum. Amaç sadece ödül kazanmak değil, Siyer-i Nebiyi öğrenmektir.” İfadelerini kullandı.

“Gelecekte mutlu olmak istiyorsak, çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatıyla buluşturmamız lazım”

Çocukların başarılarının yaşattığı sevincin tarif edilemeyecek kadar güzel olduğuna vurgu yapan baba Ali Çiçek, şunları söyledi:

“Rabbim herkese bu güzelliği yaşatsın. Gerçekten çok mutlu olduk. İnşallah Rabbim hayatlarının tamamında Siyer-i Nebiyi yaşamayı kendilerine nasip eder. Her çocuk özeldir, ilgi ve alaka ister. Eğer biz evlatlarımızla ilgilenebilirsek, geleceğimiz daha güzel olacak. Ama eğer evlatlarımızı ihmal edersek hem onlar için hem bizler için hem de toplum için ileride sıkıntı olur. Biz gelecekte mutlu olmak istiyorsak, çocuklarımızla ilgilenmemiz lazım. Başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere, Peygamber Efendimizin hayatını ve sünnetini çocuklarımızla buluşturmamız lazım. Bunları yapmadığımız sürece toplum olarak sıkıntı içerisinde oluruz.”

“İnşallah Pandemi süreci geçtikten sonra ödüllerini kutsal topraklara giderek almış olacaklar”

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye geneli üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’nın bu yıl 2’ncisini düzenlediklerini hatırlatan Malatya İl Vaizi ve İl Gençlik Koordinatörü Feyza Uçar, “Mevlid-i Nebi yarışmasında her ilden birinci gelen bir kız ve bir erkek öğrenci umreye gönderilecek. Malatya’da yarışmaya katılan Sağlık Bilimleri öğrencisi Ayşe Çiçek ile Tıp Fakültesi Öğrencisi Ahmet Sevinç umreye gitmeye hak kazandı. İnşallah pandemi süreci geçtikten sonra ödüllerini kutsal topraklara giderek almış olacaklar. Bütün dua ve temennimiz sürecin normale dönmesi ve hastalığın geçmesidir.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir