• DOLAR 32.588
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2414.266
  • ...
Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar tehlikenin habercisi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistler, Mescid-i Aksa'nın batısındaki Babu’s-Silsile tarafında kışkırtıcı danslar ettikten sonra ırkçı sloganlarla Mescidin doğu tarafına gidip orada Hahamları eşliğinde Talmudi ayinlerini yaptılar.

Mescidi Aksa murabıtı uyarıda bulundu

Mescid-i Aksa murabıtı Hatice Huveys, Yahudi yerleşimcilerin artan baskınlarının ve işgal güçlerinin yoğun saldırılarının, Babu'r-Rahme bölgesi başta olmak üzere Mescidi Aksa’nın ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gösterdiği uyarısında bulunda.

Dün, işgalci Siyonistlerin Mescidi Aksa baskınlarının sona ermesinin ardından öğleden sonra işgal güçleri Mescidi Aksa'nın güvenlik görevlilerinden bir kişiyi ve beş Filistinli genç bayanın Babu'r-Rahme civarında üzerlerine saldırarak alıkoydu.

Yahudileştirme Girişimleri

Öte yandan, eski Kudüs-Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri daha önce, siyonist rejimin Mescidi Aksa’nın en önemli giriş yerlerinden biri olan ve Yahudilerin ‘Merhamet Kapısı' olarak adlandırdığı Babu'r-Rahme bölgesini Yahudilerin ibadet etmesi için Sinagoga dönüştürme çalışmalarına dikkati çekmişti.

Siyonist işgalciler, 2003'ten bu yana giriş ve çıkışlara kapalı tutulan Mescidi Aksa'nın doğu surlarındaki Babu'r-Rahme’ye inen merdivenlerin başındaki kapıyı 17 Şubat'ta zincirlemişti.

Siyonistler, 19 Şubat akşamı da Babu'r-Rahme'de nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış, bazıları gözaltına alınmıştı.

Filistinliler, 22 Şubat'ta 16 yıl aradan sonra ilk defa Mescidi Aksa'daki Babu'r-Rahme Namazgahında Cuma namazı kılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir