• DOLAR 32.491
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2485.47
  • ...
İçme suyu şebekesindeki sızıntı, vatandaşın evini harabeye çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evinin zarar görmesiyle boşatıp, kiralık eve taşındığını belirten Mehmet Korkmaz, "Büyükşehir Belediyesi'ne, AFAD'a, kaymakamlığa ve birçok kuruma defalarca başvurmama rağmen kimse sorunumu çözemedi.” dedi.

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki Teker Mahallesi'nde 3 yıl önce yapılan altyapı çalışmasının ardından mahalledeki birçok ev, içme suyu şebekesindeki sızıntı nedeniyle zarar gördü.

İçme suyu şebekesindeki sızın sudan dolayı evinin kullanılamaz gele geldiğinden dolayı taşınmak zorunda kalan mahalleliden Mehmet Korkmaz, sorunun çözülmesi için 3 yıldır çok sayıda kuruma 30 dolayında dilekçe vermesine rağmen sorununun çözülemediğini ifade etti.

Korkmaz; Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Artuklu Belediyesi, Artuklu Kaymakamlığı gibi birçok kuruma sorunu dilekçeyle ilettiğini söyledi.

Kendisine ait evi şebekeden sızın sudan dolayı boşaltıp, kiralık ev tutmasıyla mağduriyet yaşadığını anlatan Korkmaz, sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Korkmaz, “3 yıldır yetkili kurumlara 30'un üzerinde dilekçe verdim. Ama bugüne kadar bir çözüm bulamadılar. Altyapı çalışmasından sonra evim kullanılamaz hale geldi. Evim harabeye dönünce yerleşmek için mecburen yeni bir ev kiralamak zorunda kaldım. Kalp hastası olduğum için çalışamıyorum. Yetkililerden yardımcı olmalarını istiyoruz. 4 çocuğum var. Dördünün de masrafı ayrıdır.” dedi.

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) yetkilileri, konuyla ilgileneceklerini bildirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir