• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Erbakan büstü tartışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesindeki merhum erbakan büstü tartışma konusu oldu.

Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi çevrelerince #ErbakanHeykeliniKaldırın etiketiyle sosyal medyadan tepki gösterildi ve AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Çetin hedef alındı, istifası istendi.

 Tartışmaların uzaması  üzerine Kapaklı Belediyesi yazılı açıklamada bulundu.

"Yazılanlarda bahsi geçen eski Başbakanlarımızdan merhum Necmettin Erbakan'ın büstü 2018 yılında dönemin CHP'li Belediye Başkanı Sayın İrfan Mandalı tarafından ilçemizde bulunan bir parka konulmuştur." denildi.

Büstü yapan önceki belediye yönetimi imiş.

Açıklamaya göre 31 Mart seçimleri sonrasında da konu gündeme gelmiş ancak Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığının dilekçe ile başvuruda bulunması gerektiği belirtilmiş.

İşte açıklamanın devamı

"31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kapaklı Belediye Başkanlığı görevine seçilen Cumhur İttifakı adayı Sayın Mustafa Çetin, gerçekleştirdiği siyasi parti ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatını da ziyaret etmiştir. Yapılan ziyarette Saadet Partisi teşkilatı, büstün kaldırılması yönünde görüş belirtmiş, Başkanımız Mustafa Çetin de söz konusu büstlerin kamu malı olduğunu, kaldırılması için belediyeye dilekçe verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Aradan geçen sürede Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından söz konusu büstün kaldırılması ile ilgili olarak belediyemize herhangi bir dilekçe verilmemiştir" 

Bu haberler de ilginizi çekebilir