• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı”, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, büyük bir inancın ve medeniyetin mensupları olan Müslümanların, yeryüzünde barışın, iyiliğin ve güzel ahlakın egemen olması içi çalışmakla sorumlu olduğunu ifade ederek, bu bilinç ve gayenin hayat bulduğu en güzel alanlardan birisinin de “Vekâletle Kurban Kesim Programı” olduğunu söyledi.

“En büyük imkanımızın yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark ettik”

Başkan Erbaş, küresel boyutta bir salgın olan Kovid-19 sebebiyle insanlığın zor bir süreçten geçtiğini ve bu salgın hastalığın insanlığa çok şey öğrettiğini ifade ederek, “Bu süreçte, yaşadığımız dünyanın bizim için emanet olduğu gerçeğini yakından idrak etmeyi Rabbimiz bütün insanlığa nasip eder, inşallah. En büyük imkanımızın muhtacı, yoksulu, yaşlıyı gözetmek, yardımlaşmak ve paylaşmak olduğunu fark etmiş durumdayız. En büyük zenginliğimizin birbirimizi sahiplenmek olduğunu daha iyi anlama noktasına gelmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.

“TDV vekaletle kurban bedeli, yurt içi 975, yurt dışı 825 TL”

2020 yılı vekaletle kurban bedellerini açıklayan Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 TL; yurt dışı 825 TL olarak belirledik” dedi.