• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den vatandaşlara Covid-19 uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm herkesin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, insanların hem kendilerinin hem de toplumun sağlığını gözetmesi gerektiğini söyledi.

Halkın sağlığının riske atmanın bir vebal olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Şahin, "Covid-19 salgını dünyada ve Türkiye'de inişe geçerken bölgemizde ve hele ilimiz Batman'da tırmanışa geçmiş olması bizi üzmektedir. Hayatın bir noktadan sonra normale dönmesi gerekli olmakla birlikte insanların Covid-19 tehlikesini umursamamaları ve duyarsızlık göstermeleri başta aile fertleri olmak üzere bütün bir halk kesiminin hayatını riske atmaktadır, bu da vebaldir. Sosyal sorumluluk bilincimizi yitirmememiz, 'bana bir şey olmaz' deyip yaşlıların, hastaların ve bünyesi zayıf insanların hakkına girmekten kaçınmak gerekir. Tedbir sadece yetkililerin ceza kesmesi veya hayatı sınırlamasıyla alınabilecek bir şey değildir. Halkımızın bilinçli hareket edip hem kendi sağlığını hem de toplumun sağlığını gözetmesi gerekir." dedi.

Tedbirlere riayet edilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, "Şu da unutulmamalıdır; salgının yayılma durumuna paralel olarak ciddi bir maddi kayıpta yaşayacağız. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak pandemiye karşı tedbirlere en üst düzeyde riayet ederek hem sağlığımızı hem de toplumun sağlığını korumaya çalışalım. Tedbirlere riayet edelim ki bu saldırı bir gün önce aramızdan çıkıp gitsin, biz de normal hayatımıza işimize dönelim. Bu salgın aramızda olduğu müddetçe gerek sosyal gerekse eğitim ve iş hayatımızda ciddi bir kısıtlama söz konusudur. Bu da her anlamda toplum olarak bize kaybettiriyor. Bu vesileyle hasta olan hemşehrilerime Allah'tan şifa, sağlık ve afiyet diliyorum. Tekrardan yetkililerin ve bizim bu çağrılarımızı dikkate almalarını hemşehrilerimden rica ve istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir