• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Filistinli alimler: Filistin toprakları üzerinde siyonistlerin...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Alimler Birliği'nin başkanı Mervan Ebu Ras gösteri münasebetiyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada işgal rejiminin planladıklarının en tehlikelisinin Batı Şeria'nın bir bölümünü ilhak düşüncesi olduğunu, çünkü işgal devletinin burada gasıp durumunda olduğunu belirtti. İşgal rejiminin, buraları sadece işgal etmekle yetinmek istemediğini aynı zamanda buraları resmen de kendisinin sözde egemenliğine geçirmek ve buralarda tamamen kendi zulüm yasalarını geçerli kılmak istediğini söyledi.

Ebu Ras, Filistin'in Akdeniz'den Ürdün Irmağı'na kuzeyinden güneyine kadar tüm topraklarının bir bütün olduğunu, buraların İslam ve Arap toprağı olduğunu, bu topraklar üzerinde yahudiler ve siyonistler için hiçbir hak olmadığını vurguladı.

Ebu Ras, Filistin halkını, işgal yönetiminin uygulamalarına karşı seferberliğe ve mümkün olan bütün yollarla başkaldırmaya çağırdı.

Filistin direnişinin bütün gruplarından da sahip oldukları bütün imkanları ve ellerindeki bütün araçları kullanarak işgal yönetimine karşı Filistin halkını yönlendirmelerini istedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir