• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Evlat nöbeti tutan Baba Aydın: "HDP'liler, çocuğumu 2015'te çözüm sürecinde kaçırdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Acılı ailerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Özlem ve kavuşma hasretiyle yanıp tutuşan evlat nöbetindeki aileler, umutla firakın vuslata dönüşeceği günü bekliyor.

Bu umutlu bekleyişin zorluklarını, kederli sinelerinde taşıyan ailelerden biri de Aydın ailesi.

Aydın ailesi, 4 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbetine katıldı.

Evlat nöbetini sürdüren baba Süleyman Aydın, tek amacının oğluna kavuşmak olduğunu belirtti.

 

"Herkes biliyor ki HDP çıkarı için Kürtleri kullanıyor"

Aydın, "293 gündür biz evlat nöbetimizi sürdürüyoruz. HDP'liler, çocuğumu 2015'te çözüm sürecinde merkez Sur ilçesinde kaçırdığından beri 5 yıldır hayat bize zehir olmuş. Sürekli acaba çocuğumun yaşayıp yaşamadığını düşünüyorum. PKK'liler dağdan inip çocuğumu alamadığı için HDP'liler onlara göndermiş. HDP'li vekillerin çocukları neden dağda değil de bizim çocuklarımız dağdadır? Herkes biliyor ki HDP çıkarı için Kürtleri kullanıyor. HDP'li vekiller sadece Kandil'in milletvekilidir ve hiçbir zaman Kürtlerin milletvekili olmamışlar. Oğlum oradan kaç gel adalete teslim ol. Onlar Kürtleri sürekli kullanıyor." çağrısında bulundu.

Hacire Akar'ın mücadelesi örnek oldu

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu.

Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in, 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı gün be gün artarak 139'a ulaştı.

13 aile çocuğuna kavuşmuştu

Evlat nöbeti sürecinde şu ana kadar Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti kızları Mekiye'ye, Halime Kadran torunu Halil İbrahim Kadran'a, Necla-Metin Açan çifti oğlu Harun'a, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çifti oğlu Hüseyin'e, Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, Melik Aslan oğlu Volkan'a, Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e,  Şahize Altınkaynak kızı Halise Alptekin'e ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'a kavuşmuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir