• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Gaziantep’teki Hoşgör Külliyesi hafız ve hafize adaylarını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Şahinbey ilçesindeki Hoşgör Mahallesinde hizmete başlayan Hoşgör Fatih Kur’an Kursu’nda bugüne kadar bini aşkın hafız mezun edildi. Yaz Kuran kursları ile beraber 15 bin öğrencide Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi aldı.

Yıllardır Gaziantep İl Müftülüğü bünyesinde Kur’an-ı Kerim hizmeti veren Hoşgör Fatih Kur’an Kursu, kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak hafız yetiştirmeyi sürdürüyor.

Yıllardır sadece Kur’an kursu olarak hizmet veren Hoşgör Fatih Kur’an Kursu bu yıl ise hafız ve hafize adayları için Yeşilkent Mahallesi’nde içerisinde imam hatip ortaokulunu da barındıran Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nda eğitim verecek.

2019 yılında temeli dualarla atılan, Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan kentin en büyük Kur’an kursu ile İslami eğitimlerin verileceği Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nda dünyaya yön verecek nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yeni profesyonel fiziki binalar ile hafızlık eğitimine devam edecek olan Hoşgör Fatih Kuran Kursu, hafız ve hafize adaylar için yeni eğitim binaları inşa ederken, hafız ve hafize adayları artık hem akademik hem de hafızlık eğitimini bir arada alabilecek.

Külliyede yer alacak Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Hoşgör Fatih Kuran Kursu ile birlikte faaliyetine başlayacak.

Bu kapsamda Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık eğitimi almak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim-öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla “Okul-Kur’an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Protokolü” imzalandı.

Hoşgör Külliyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Boyacı Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu için kabul başvurularının 23 Haziran Salı günü sona ereceği hatırlatılarak, kayıt için velilere çağrıda bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Boyacı Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu’nun, "Proje Okulu" olarak da seçildiği belirtilen açıklamada, “Hem İmam Hatip ortaokulunda okumak hem de hafızlık eğitimi almak fırsatı için Boyacı Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu’nun web sayfasından (http://mahmutziylaniho.meb.k12.tr/) sınav başvurusu yapmayı unutmayın.” denildi.

Sınavında 24 Haziran Çarşamba günü belirtilen açıklamada, “Proje okulları Milli Eğitim Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle sağlam temellere oturtulmuştur. Proje okulları sayesinde Kur’an kurslarımıza daha nitelikli akademik eğitimi daha başarılı öğrenciler gelecektir. Akademik alanda öğrencilerimiz daha iyi üniversitelere yerleşeceklerdir.” ifadeleri yer aldı.

Hafızların eğitimi için hem fiziki hem resmi tüm imkanların sağlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Yeni dönemde hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim-öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi için Şahinbey İlçe Müftülüğümüzün öncülüğünde gereken resmi protokoller imzalanırken, Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı tarafından fiziki binalar yeni eğitim-öğretim yılı için düzenledi. 24 Haziran 2020 günü yapılacak kabul sınavı ile Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu 5’nci sınıfına öğrenci alınacak.”

Eğitim kalitesinin yanı sıra fiziksel alanların da hafız ve hafizelere yakışır halde tamamlandığı belirtilen açıklamada, Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu ve Hoşgör Fatih Kuran Kursu’nun öğrencilerini beklediği vurgulandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir