• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
KDP, PKK’ye yolu gösterdi: Kendi mücadele alanınıza dönün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin PKK’ye yönelik gerçekleştirdiği Pençe-Kaplan Operasyonu'na ilişkin yazılı açıklama yapan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK’nin topraklarını kendi çatışma alanına dönüştürmemesi gerektiği belirtti.

Kürdistan Bölgesi topraklarındaki operasyonların endişeye yol açtığı ifade edilen açıklamada, “Sivil vatandaşlarımızın kaygılanmasına neden olan ve sınır bölgelerinde istikrarsızlığa yol açan Türkiye ve İran’ın Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği askeri operasyon, topçu saldırılar ve bombardımanlardan ciddi endişe duyuyoruz. Söz konusu mesele yeni değildir. Geçtiğimiz yıllardır da tekrarlanmıştır. Ancak bu kez de iki ülkenin ilgili makamlarına kendi görüşlerimizi ileterek endişelerimizi dile getirdik.” denildi.

Açıklamanın devamında, “PKK, Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan 500 köyünü elinde bulunduruyor ve biz bunu görmezden geliyoruz. Ancak söz konusu durum böyle devam ederse Kürdistan Bölgesi daha fazla zarar görür ve bölgenin diğer yerleşim yerleri de tehlikeye girer. Taraflar şunu iyice idrak etmeli; mücadele ve hükümranlık, siyasi pazarlıklar ve sorumsuz davranışlarla yapılmaz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, diğer parçalardaki Kürt sorununun siyasi mücadele ve barışçıl yollarla çözümünden yana olduğumuzu bir kez daha yenilemek istiyoruz. Dolaysıyla PKK ve diğer silahlı taraflar Kürdistan Bölgesi’nin kararlarına ve yönetimine bağlı kalamıyorlar ise çatışma ve eylem alanlarını kendi sahalarına taşımalı ve Kürdistan Bölgesi vatandaşları için daha fazla tehdit ve yıkıma yol açmamalıdır.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir