• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
LGS'de öğrenciler Matematik sorularının zorluğuna dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl sosyal mesafeyi koruyabilmek için Türkiye geneli 18 bin 139 binada ve 111 bin 918 salonda gerçekleşen LGS sınavı, Malatya'da 17 bin 610 öğrencinin katılımıyla 225 binada ve bin 161 salonda gerçekleştirildi.

Küresel Coronavirus salgını nedeniyle bu yıl öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm toplumun sağlığını korumak için önceki sınavlardan farklı önlemler hayata geçirildi.

Sınava giren öğrenciler, Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe gözetilerek okul bahçesine alındı. Okula gelen öğrenciler, okul girişinde kurulan stantlarda ellerini dezenfekte etti ve verilen maskeleri takarak sınıflara alındı.

Öğrenciler içeride ter dökerken, veliler ise sabır ve duayla çocuklarının sınavdan çıkmalarını bekledi.

Gerçekleştirilen 2 oturumlu sınavın ardından dışarı çıkan öğrenciler, sınavın genel olarak iyi geçtiğini ama matematik sorularında zorlandıklarına dikkat çekerek, hedefledikleri liselere yerleşme temennisinde bulundular.

"Matematik soruları zordu, Fen soruları ise biraz daha kolaydı"

Sınavın zor geçtiğini söyleyen öğrencilerden Salih Akdemir, "Özellikle matematik soruları zordu ama Fen soruları biraz kolaydı. İyi bir sonuç bekliyorum." dedi.

"Matematik sorularının bir kısmı kolay bir kısmı da zordu, Fen soruları ise kolaydı"

Sınavın genel olarak iyi geçtiğini belirten öğrencilerden Ayşegül Aslan, "Sözel bölüm çok kolaydı, sayısal bölümde ise Matematik sorularının bir kısmı kolaydı bir kısmı da zordu. Fen soruları ise kolaydı. Genel olarak sınav iyi geçti. Hedefimde Sosyal Bilimler Lisesi var, inşallah kazanırım." diye konuştu.

"Hedefimde Fen lisesine gitmek var"

Matematik sorularında zorlandığını dile getiren Muhammed Ali Öztürk, genel olarak sınavın iyi geçtiğini ve hedefinde Fen lisesine gitmek olduğunu söyledi.

"Sınava iyi hazırlanmıştım, inşallah istediğim okul çıkar"

Sınavın güzel geçtiğini belirten öğrencilerden Elif Sude Beyhatun, "Sadece Matematik soruları zordu, genel olarak sınav güzel geçti. Sınava iyi hazırlanmıştım. Sınav öncesi çok deneme çözdüm. Çünkü deneme çözmek daha çok işe yarıyordu. Sınavdan 400 üstü puan bekliyorum. Hedefimde Anadolu Lisesine gitmek var. İnşallah istediğim okul çıkar." temennisinde bulundu.

"Matematik dışında sınav çok güzel geçti"

Matematik dışında sınavın çok güzel geçtiğine dikkat çeken Ömer Yiğit Cengiz, "Matematik soruları bayağı zordu. Gerçekten çok kötü geçti ama Fen soruları kolaydı çok güzel geçti. Sınavdan önce soru bankasını çözdüm. Bir yıl boyunca çalıştım elimden geleni yaptım. Ortalama 400 puan bekliyorum ve hedefimde Sosyal Bilimler Lisesine gitmek var." diye konuştu.

"Hedefimde Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ile Hemşirelik var"

Bazı soruları yetiştiremediğini belirten Nezire Demir, "Sınav genel olarak güzel geçti ama ister istemez bu kadar insanın içerisinde virüs kapar mıyım diye bir panik vardı. İster istemez insan korkuyor ama elimden geleni yapmaya çalıştım. Hedefimde Malatya Anadolu Lisesine gitmek var ama sonuç ne olur bekleyip göreceğiz. Hedefimde Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ile Hemşirelik var. Bakalım ileride hangisi çıkarsa" dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir