• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Kaçıklar dünyayı yönetiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trump ile Bolton arasındaki tartışmaların seyri ise oldukça ilginç bir hal almaya başladı. İki taraf da birbirini "kaçık olmak" ve "delilikle" suçluyor. Ancak söz konusu suçlamalar, komedyenlere malzeme vermekle sınırlı kalmayıp, emperyalist güçler arasındaki danışıklı dövüş ve izlenen ikircikli politikaları da afişe ediyor.

Trump'ın, Bolton'ın bu ay sonunda yayımlanması planlanan kitabı hakkındaki ilginç çıkışları devam ediyor. Tartışmaların seyri oldukça ilginç bir hal almaya başladı. İki taraf da birbirini "kaçık olmak" ve "delilikle" suçluyor.

Eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'ın, kendisi hakkındaki iddialarını reddeden Trump, "Bolton bir yalancı. Herkes ondan nefret ediyor. Aslında hiç çok sevilen ve saygı duyulan biri olmamıştı. Tanıdıkça hepimizin ona olan saygısı daha da azaldı. Ben şahsen onun deli olduğunu düşündüm." ifadelerini kullandı.

Tarafların birbirlerine yönelttiği ilginç ve dikkat çekici suçlamalar "dünyayı bunlar mı yönetiyor-muş" sorusunu akıllara getirirken, trajikomik bir gerçeği de ortaya koyuyor.

Trump’ın önünde el pençe divan duran ve onunla kılıç dansı oynayarak, Kudüs davasını pazarlık konusu yapan kimi Müslüman ülke yöneticilerinin içine düştükleri acınası hal de gözler önüne geliyor.

Öte yandan, "Trump’ın sürekli saçmaladığını" belirten Bolton'ın suçlamaları, komedyenlere malzeme vermekle sınırlı kalmayıp emperyalist güçler arasındaki danışıklı dövüş ve izlenen ikircikli politikaları da afişe ediyor.

Trump, her ne kadar Rusya ve Çin’e karşı çok sert olduğunu dillendirse de Bolton’ın iddiaları bunun tam tersini ortaya koyuyor. Emperyalist ilişkilerin mantığı ve yaşanan fiili gerçeklik de Bolton’ın en azından bu konudaki iddialarını doğruluyor.

O iddialardan biri de Trump’ın, Uygur Müslümanlarına karşı uyguladığı zulümler konusunda Çin'i açıkça desteklediği iddiası...

Trump’ın, Çin devlet başkanı Şi'ye "Toplama kamplarını kurmaya devam etmelisiniz, bu yapılacak doğru bir şey" dediği belirtiliyor.

Trump, bu gerçeğin basına sızmasının hemen ardından Uygur Müslümanlara yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamıştı.

Ortaya saçılan gerçekler doğulu ve batılı emperyalist güçlerin, insanlığı kandırmak için kurdukları küresel sirkte, danışıklı dövüş yaparak çıkar devşirdiklerini gösteriyor.

Sömürülen ve ezilen ülkelerin yönetimleri ise güç birliği yaparak bu sirki dağıtıp, oyunu bozmak yerine ya oyundaki kuklalarla uğraşmayı ya da bizzat kuklanın kendisi olmayı tercih ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir