• DOLAR 32.518
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.38
  • ...
​Yanlış ameliyat mağduru kadın: Doktor hatası sonucu kadınsı duygularım elimden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğumsal hastalığından dolayı 2012 yılında ameliyat için Adana'da özel bir hastaneye başvuran T.K isimli kadın, ameliyat sonrası geçen kısa zamanda tekrar rahatsızlandı.

Rahatsızlanma sonucu tekrar hastaneye giden T.K, ameliyata giren doktorun hatası sonucu cinsel organının alındığını öğrendi.

Bunun üzerine ameliyata giren doktor H.B'nin, tekrar ameliyat edeceğini söylemesi üzerine T.K, yeniden genital bölgeden ameliyat oldu.

Ameliyat sonucunun kötü gitmesi üzerine doktor H.B, hasta T.K’ya İstanbul’daki özel bir hastanede görev yapan A.K isimli kadın bir doktoru önerdi.

Eşiyle birlikte İstanbul’a ameliyat için giden T.K, bu kez bu hastanede 20 bin lira karşılığında ameliyat oldu.

Ameliyatta rahatsızlığı tekrar giderilemeyen T.K, hastane tarafından ikinci kez 30 bin lira istenmesi üzerine maddi durumunun olmadığından dolayı ameliyatı kabul etmedi.

Hastanelerin ve doktorların kendisini mağdur ettiğini ve dolandırıldığını söyleyen T.K, konu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahkemesi devam eden T.K, sonuna kadar hakkını savunacağını ve hastane ile doktorların hayatını kararttığını dile belirtti.

Cinsel organının alındığından dolayı psikolojik olarak çok kötü günler geçirdiğini belirten T.K, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, "Kadınlık olarak bitmiş bir haldeyim. Ameliyat sonrası doktorun yanına gittim ve ikinci kez ameliyat olmam gerektiğini ifade etti. Önce ki ameliyatta alınan ufak bir parçadan sonra girdiğim ikinci ameliyatta ise organım komple alındı. Bunu hasta yatağında bir hafta sonra fark ettim." şeklinde konuştu.

Doktor H.B'nin hatasını kabul edip, başka doktorlar önerdiğini aktaran T.K, tavsiye üzerine İstanbul ve Ankara’daki doktorların yanına gidip tedavi olmak istediğini belirtti.

"Adli Tıp Kurumu olmayan organımı raporunda var gösterdi"

Doktorlardan şikâyetçi olduğunu ve dava açtığını vurgulayan T.K, "Cinsel organım rızam olmadan ameliyatta alınınca, Adli Tip Kurumu’nda inceleme başladı. Gözle görünen bir organımın olmadığı belli iken Adli Tıp’ta bu olayı büyütmemem gerektiğini söylediler. Olmayan, gözle görünmeyen bir organ nasıl raporlarda var olarak gösterilir? Konuyu o şekilde yazdığı raporlarla kapattılar. Ama ben mağdur edildim ve olayın kapanmasını istemiyorum. Mahkememiz 3 yıldır devam ediyor. Devlet büyüklerinden bu konuda yardım talep ediyorum." diye konuştu.

Doktor H.B'nin tavsiyesi üzerine İstanbul’da bulunan özel bir hastanede görev yapan doktor A.K ile görüştüğünü belirten T.K, ameliyat için talep edilen 20 bin lirayı A.K'nin banka hesabına yatırdığını aktardı.

"Daha önce ki 20 bin lirayı dahi borçlanarak almışken, bir daha ameliyat için borç para bulamazdım"

T.K, şöyle devam etti: "Organımın geri gelmeyeceğini ama görüntü olarak düzeltildiğini ifade ettiler.  Eve geldikten sonra tekrar fark ettik ki herhangi bir düzeltilme yapılmamış. Tekrar doktoru aradım. Ameliyattan yeni çıktığımdan dolayı şişkinliklerin olduğunu ve 6 ay beklemem gerektiğini söyledi. Doktorun belirlediği 6 ay süreden sonra tekrar ameliyat olmam gerektiğini ifade etti. Tekrar ameliyat için bizden ücret talep etti. Daha önce ki 20 bin lirayı dahi borçlanarak almışken, bir daha ameliyat için borç para bulamazdım. Hastaneden fatura istediğimizde faturada 20 bin lira yazması gerekirken 5 bin lira yansıtılmış. Makbuzumuz, doktorla konuşma kaydımız, banka dekontlarımız her delil ve raporlar bizde mevcuttur." şeklinde konuştu."

"Olayda kastı bulunan doktorların hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum"

Doktor A.K hakkında da şikâyette bulunduğunu belirten T.K, "Eve gelen mahkeme kâğıdında ise ameliyatın üzerinden 6 ay geçtiği için soruşturma açılamayacağı yazıyordu. Bir doktor organımı aldı. Tedavi olmak isterken bir diğer doktor paramızı aldı. Artık ben neredeyse giden param ve organımdan da vazgeçtim. Olayda kastı bulunan doktorların hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum. Hayatım bitmiş durumda. Tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum. Kadınsal olarak görevimi yapamıyorum. İyileşmek için ameliyat olmak istedim ama daha kötü bir duruma getirdiler. Çocuğumun olmasına engel oldu bu ameliyat. Artık çocuğum olmayacak. Kadınlık duygularımı benden aldılar."

Bu süreç içerisinde zor zamanlar geçirdiğini, eşiyle boşanma aşamasına dahi geldiğini belirten T.K, şu anda ise ailesinin büyük bir desteğini gördüğünü anlattı.

Doktorlar iddiaları reddetti

Suçlamaların hedefinde olan ve T.K'nın cinsel organını aldığı iddia edilen ve doktor H.B ise, suçlamaları kabul etmeyerek ve herhangi bir organın alınmadığını savundu.

T.K’nın ikinci ameliyatını yapan doktor A.K ise yapılan telefon görüşmesinde, konu hakkında herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığını iddia ederek, hukuki olarak sürecin devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir