• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
LGS'ye giren öğrenci velileri EBA sistemini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bugün LGS'ye giren çocukların okul önlerinde bekleyen velileri, Mili Eğitim Bakanlığının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilere sunduğu uzaktan eğitim sistemi ile ilgili fikir ve düşüncelerini anlattı.

Kimi EBA sisteminden memnuniyetini dile getirirken kimi de eleştirilerini dile getirdi.

LGS'ye giren öğrenci velilerinin bazıları, bu süreci fırsata çevirebildiklerini ve uzaktan eğitim sayesinde çocuklarını sınava hazırladıklarını belirtirken bazı veliler de EBA üzerinden verilen eğitimin başarılı olmadığını ve çocukların hiçbir şey anlamadığını söyledi.

Mili Eğitim Bakanlığının bu süreçte hem televizyon hem de sanal âlemde aktif bir rol aldığını ifade den Mehmet İhsan Mamiş, bilinçli ebeveynler için bu sürecin fırsata çevrildiğini kaydetti.

"Çok zor bir süreçten geçtik ama bu süreci fırsata çevirebildik"

Coronavirus salgını hepimiz için çok zorlu bir süreçti." diyen Mamiş, "Çok zor bir süreçten geçtik ama öğrenciler için ayrıyeten zorlu bir süreçti. Dışarı çıkma yasakları vardı, bu süreçte sosyal aktivitelerden hem uzak hem de ders çalışmak zorunda kaldılar. Bunu fırsata çevirebildik şükürler olsun, deneme sınavına girebildiler. Mili Eğitim ve öğretmeleri üzerinde durdular. Bu gün ayrıyeten bir heyecanımız var, bu gün emeklerinin karşılığını alıp almayacakları belli olacak." dedi.

"Bilinçli ebeveynler için bu süreç bir fırsattı"

Köylerde ve kırsalda yaşayan öğrencileri için bu sürecin daha zorlu geçtiğini belirten Mamiş, "Mili Eğitim Bakanlığına da çok teşekkür ediyoruz. Bu süreçte hem televizyon da hem de sanal âlemde aktif ve çok destek oldular. Bilinçli ebeveynler için bu süreç bir fırsattı gerçeği konuşmak gerekirse tabi köy ve kırsal kesimlerde yaşayanlar için daha zorlu bir süreç bekliyordu ama umarın onlarda aynı şekilde bu süreci fırsata çevirebilmişlerdir. Herkese başarılar diliyorum." diye konuştu.

"EBA ile yardımcı olunmaya çalışıldı ama ne kadar etkili ve başarılı olundu bilemiyoruz"

Yüz yüze eğitim olmadığı için hem çocuklarda hem de ailelerde rehavet oluştuğunu ifade eden Remzi Erdoğan, çocukların bu sürece uyum sağlamakta zorlandığına dikkat çekti.

Erdoğan, "Pandemi nedeni ile hepimiz beklemediğimiz ve alışık olmadığımız bir sürecin içinden geçiyoruz. Çalışma salonlarından, hocalarından uzak durdular,  EBA ile yardımcı olmaya çalışıldı ama ne kadar etkili ve başarılı olundu bilemiyoruz. Yüz yüze eğitim olmadığı için hem çocuklarda hem de ailelerde rehavet oluştu. Çoğu aile çocukları içerde tutamadı, özellikle kırsalda ve köylerde yaşayan çocuklar için uzaktan eğitime erişim sağlayamadı. Bunlar bahane mi? değil zaten Bakanlığın belirlediği ve yüz yüze alınan eğimden sorumlu tutulacaklar. İnşallah emekleri boşa gitmez." şeklinde konuştu.

"EBA hiç iyi değildi, keşke başka çözümler üretebilseydiler"

Milli Eğitim'in EBA üzerinden verdiği eğitimin yeterli gelmediğini ve çok hızlı bir anlatım olduğu için çocukların da hiçbir şey anlamadığını dile getiren Sema Baykara, keşke başka çözümler üretilseydi." ifadelerini kullandı.

"Sağ olsun bazı hocalarımız canlı yayınlar üzerinden eğitim vermeye çalıştı ama internetimiz çok kısıtlı olduğu için zorlandık." diyen Baykara, "Bu süreç bizim için hiç iyi geçmedi, çocukların üzerinde çok durduk ama bu virüs hem bizleri hem de çocukları çok etkiledi,  Allah sonlarını hayır etsin. Eğitim baya eksik kaldı. Hiçbir çocuğun aklına soru girmedi, ben bile dinledim ama anlayamadım, EBA hiç iyi değildi, keşke başka çözümler üretebilseydiler. Bu süreç bizim için fırsata dönüşmedi çünkü çocukların psikolojisi bozuldu, ne sokağa çıkabildiler ne de sosyal bir aktiviteleri oldu, hep içerde kaldıkları için psikolojileri bozuldu, hep çocuklarımıza virüs bulaşır mı endişesi vardı, İnşallah sonları hayır olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir