• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Düzenli su tüketimi hayati önem taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ
Diyetisyen Melda Demiröz, "Araba için benzin ne ise bizim için de su aynı. Vücudumuz için en gerekli yakıt" diye konuştu.


SUSUZLUK TEMBELLİĞE NEDEN OLUYOR
Suyun önemli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Demiröz, sözlerine şöyle devam etti: "Su vücudumuzda, besin öğeleri ve metabolik atıkları taşıyor, vücut ısısını ayarlıyor, eklem yerlerinde ve iç organlarda kayganlığı sağlayarak sürtünme ve aşınmaların önüne geçiyor. Yeterli miktarda su içmeyip, susuz kaldığımızda beynimizin ve vücudumuzun çalışması yavaşlıyor. Vücudumuzun bölümleri olması gerektiği gibi çalışamıyor, enerjimiz düşüyor ve yorgun-tembel hissetmemize sebep oluyor. Hiç düşündünüz mü, belki de kronik halsizliğiniz nedeni yetersiz su içtiğiniz içindir.


SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN BİR İLAÇ!
Kabızlık problemi yaşayan bireyler, lifli gıda tüketmelerine rağmen sorununun önüne geçemiyor. Bu durumda su tüketiminin gözden geçirilmesi lazım. Çünkü lifler, bağırsaklarda çalışabilmek için bol miktarda suya ihtiyaç duyuyor. Eğer yeterli miktarda su tüketimi olmazsa, tam tersi bir etkiye sebep olup, kabızlık probleminizi daha da vahim bir hale getirebiliyor.


SPOR YAPANLAR İÇİN SU HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIYOR
Terlemeyle oluşan sıvı kaybı yerine konulmazsa, vücutta halsizlik başlayacak ve egzersiz performansı düşecektir. Fakat egzersiz sırasında da yeterli miktarda su içildiğinde, performansın düşmesi engellenmiş olur. Ayrıca su vücut ısısını da düzenlediği için egzersiz sırasında daha enerjik olmaya yardımcı olacaktır.


DÜZENLİ SU TÜKETİMİ KİLO ALIMINI ÖNLER
Direkt olarak böyle bir şeyden bahsedemeyiz ama su, kilo vermeye yardımcı olur diyebiliriz. Araştırmaların ortaya koyduğu bir durum var. Ayrıca suyun iştahı baskılayıcı etkisi de var. Yemekten önce yarım litre su içen kişilerin, normalde aldığından %13 daha az kalori aldığı ortaya çıkmış. Yani kilo vermek için ne kadar uğraşırsanız uğraşın, yeterli miktarda su içmiyorsanız işiniz daha zor olacaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir