• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
HAMAS Arap ülkeleri liderlerini uyardı!  SİYONİSTLEŞEN BAE  RAHAT DURMUYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - HAMAS Sözcüsü Abdullatif el-Kanu yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının işgal girişimlerine karşı direniş fitilini ateşlerken, işgal rejimi İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstitüsü (MOSSAD) Başkanı Yossi Kohen’in, önümüzdeki günlerde Arap ülkelerinin liderleriyle görüşeceği ve Batı Yaka’nın ilhak planı konusunda liderleri bilgilendireceği yönündeki açıklamalarının çok tehlikeli olduğunu belirtti.

“BU GİRİŞİM BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANACAK”

MOSSAD Başkanının, önümüzdeki günlerde Arap devlet yöneticileriyle bir araya geleceğini söylemesi üzerine konu hakkında açıklamalarda bulunan el-Kanu, söz konusu ziyaretin, Batı Yaka’nın ilhakı için gerekli zemini oluşturmak için atılan bir adım olduğunu ancak bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

HAMAS’ın yöneticilerinden olan ve aynı zamanda hareketin sözcülüğü görevini yürüten el-Kanu, MOSSAD Başkanı Kohen’in tehlikeli sularda yüzdüğünü belirterek, Kohen ile görüşmenin kabul edilmesi durumunda Filistinlilere karşı suç işlenmiş olacağını kaydetti.

Filistin halkının desteklenmesinin hem dini hem de insani bir vecibe olduğunu vurgulayan el-Kanu, teklif edilen görüşmelerin reddedilmesi ve tüm kapıların işgal yönetimi yöneticilerinin yüzüne kapatılması gerektiğini belirtti.

 

SİYONİST YAHUDİLERİN AĞIRLANMASI FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK AFFEDİLMEYECEK BİR SUÇTUR

Arap ülkeleri başta olmak üzere İslami devletlerin başkentlerinde Siyonist Yahudilerin ağırlanmasını Filistinlilere yönelik affedilmeyen suçlar kategorisinde değerlendirdiklerini söyleyen HAMAS sözcüsü el-Kanu, “işgalci israil ile normalleşme girişimlerinin Filistin halkının sırtına hançer saplamak anlamına geldiğini” söyledi.

Cohen'in ziyaret planına karşı uyarıda bulunan Kanu, "Bu seyahatler gerçekleşirse Filistin halkına karşı suç işlenmiş olur. Arap ve İslam ülkeleri, bunu reddederek tüm kapılarını işgalci israil'e ve liderlerine kapatmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

ARAP VE İSLAM ÜLKELERİ SİYONİSTLERLE NORMALLEŞMEYİ REDDETMELİ

Siyonist işgalcilerin bu seyahatlerle Filistin toprakları üzerinde sahte bir meşruiyet kazanma çabasında olduğunu belirten Kanu, Arap ve İslam ülkelerinin işgalci israil'le normalleşmeyi reddetmesi gerektiğini vurguladı.

İşgalci Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) pazar günü, Mossad Başkanı Yossi Cohen'in aralarında Mısır ve Ürdün'ün de bulunduğu bazı Arap ülkeleri liderleri ve yetkilileriyle bir dizi görüşme yapmayı planladığını duyurmuştu.

Cohen'in görüşmelerle ilhak planının hayata geçmesi durumunda bu ülkelerden gelecek tepkileri azaltmayı planladığı ifade edilmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir