• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Şanlıurfa'da LGS Sınavı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de ilk kez merkezi bir sınav için sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Şanlıurfa'da Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek öğrenciler sabahın erken saatlerinde anne, baba ve yakınları ile birlikte sınava girecekleri kendi okullarında hazır bulundu.

 

Öğrenciler okul önünde bekletilmeden sosyal mesafe kuralına uygun olarak tek sıra halinde saat 09.00 itibarıyla sınıflara alınmaya başlandı.

Sınavın birinci oturumu saat 09.30'da başladı ve saat 10.45'te sona erecek. İkinci oturum ise 11.30'da başlayarak 12.50'de sona erecek.

Öğrenciler iki oturum arasında öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecek.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacağını, öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyeceğini, o nedenle velilerin, öğrencileri okulun önüne bıraktıktan sonra beklememelerini, sınav bitiminde gelip öğrencilerini alabileceklerini açıkladı.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri altında gerçekleştirilen sınav için sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve hijyene önem verildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınavın yapılacağı okullar sınav öncesinde dezenfekte edildi.

Sınav günü ise Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Bilim Sanat Merkezimizde üretilen 234 bin 330 adet cerrahi maske, 5 bin 512 litre el dezenfektanı, 7 bin 330 adet yüz siperliği 2 bin 202 litre yüzey dezenfektanı sınava girecek öğrenci, öğretmen ve personelin kullanımına sunuldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir