• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Gaziantep`te Mevlit Kandili coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (sav) nurlu veladetinin kutlandığı Mevlit Kandili münasebetiyle Antepliler çocuklarını da yanına alarak camilere akın etti. Gaziantep`teki sivil toplum kuruluşlarından ve aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Platformunu oluşturan Rahmet Der, İhlas Der, Umut Der-İlim Der ve Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, dernek binalarında düzenledikleri programlarla Hz. Muhammed`in (sav) nurlu veladetini kutladılar.
 
Mustazaf`lar Cemiyeti Gaziantep Şubesi dernek binasında yapılan Mevlit programı okunan Türkçe Kürtçe Mevlitlerden sonra Hz. Muhammed`e (sav) duyulan özlemin anlatıldığı ilahilerle devam etti.
 
Salhattineyyubi mahallesindeki dernek binasında yapılan programda konuşan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep şube Başkanı Mustafa Eroğlu, Peygamberimizin bütün yönleriyle anlatılması gerektiğine değindi. Eroğlu, "Peygamberimiz hem merhamet hem de kılıç peygamberiydi, o savaşta bir komutan, camide bir öğretmen, dar günlerde bir arkadaş, şefkatli bir Baba, bütün eşlerinin hakkını gözeten bir eş, ticareti düzgün olan bir tacirdi" diyerek bir Müslüman ın her yönüyle kendisini peygamberine benzetmesi gerektiğini onu kendisine yegane örnek alması gerektiğini söyledi.
 
Eroğlu, yıllarca insanların dinlerinden peygamberlerinden uzaklaştırıldığını, dinlerinden uzaklaştırılan insanların kendisine örnek olarak Peygamberi alacağına pop sanatçılarını, film artistlerini örnek aldığı ifade etti.
 
Dağıtılan ikramdan sonra yapılan duayla program sona erdi. (Bekir Aslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir