• DOLAR 32.496
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2477.872
  • ...
PKK`dan `Öcalan Ne Derse O` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK/PKK`nın başındaki isim olan Murat Karayılan, devletin İmralı`da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan`la görüşmesinin kendileri adına yeterli olduğunu belirtti. Karayılan, görüşmelere illaki kendilerinin de katılması gibi bir taleplerinin olmadığını ancak Öcalan`la bire bir temas kurma imkanı sağlanmasını istediklerini söyledi.

İşte Karayılan`ın PKK`ye yakın haber sitesinde yayımlanan açıklamalarının bazı bölümleri:

"APO`NUN GÖRÜŞMESİ YETERLİDİR"

"Şimdi bizim bazı söylemlerimize dayanarak `PKK ya da KCK de sürece dahil olmak istiyor` diyen çevreler oldu veya böyle konuşan kişiler var. Ancak öyle bir durum söz konusu değildir. Bizim adımıza, yani KCK adına Önder Apo`nun görüşmesi yeterlidir. BDP ayrı bir siyasi oluşumdur, o da kendi rolü çerçevesinde elbette sürece ve görüşmelere dahil olabilir ama bizim adımıza Önderliğimizin görüşmeler yapması kendi başına yeterlidir. Biz, ‘Biz de görüşmelere katılmalıyız` gibi bir şey söylemedik. Ancak bize düşen bölümleri, yani teknik ve uygulama sorunlarını çözmek üzere, İmralı`daki görüşmeler paralelinde elbette ki farklı departmanlar oluşturulabilir. Bunlar, gereği gibi yapılır."

"ÖCALAN İLE TARTIŞMA İMKANI SAĞLANMALI"

"(...) Bizim söylediğimiz şudur: “Stratejik kararlar ve değişim süreçlerinin uygulanması için önderliğimizin bizlerle tartışabilme olanağının oluşturulması gerekiyor. Yani Önder Apo bizlerle direk diyaloga geçebilmelidir. Sadece dar yönetimle değil, geniş yönetim yapısıyla, Kadın ve Gençlik hareketleri gibi bileşenlerle, yine gerilla güçleri ve komutanlıklar da söz konusudur. Eğer stratejik bir değişim söz konusuysa o zaman Önderliğin bizzat devreye girmesi gerekiyor.” Biz bunu söylüyoruz. Bunun doğru anlaşılması gerekiyor. Biz demiyoruz ki, “biz de ayrıca görüşmelere katılalım."

"DEVLET BİZE ULAŞMAYA ÇALIŞTI"

"Hayır, zaten devletin ilgili kurumu, çeşitli kanallarla bize de ulaşmaya çalıştı. Fakat biz yeşil ışık yakmadık. Öyle bir talebimiz de yoktur. Biz Önderliğimizin bizi tam olarak temsil edeceğine inanıyoruz. Ama Önderliğimizin, kararlarını veya görüşmelerde ulaşılan sonuçları, özellikle de stratejik değişim anlamına gelecek konularda tüm yapıyı ikna etmesi gerekmektedir."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir