• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
`Patriotlar ülkemizin korunmasına yönelik değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Askon Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Suriye sınırına yerleştirilen Patriot rampalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.
 
Patriotlar ülkemizin korunmasına yönelik değildir
Patriot füzelerinin tehlikeli bir oyunun parçası olduğunu belirten Çalışkan; "Bu Patriotlar ülkemizin savunması için değildir. Bu çalışmaların amacı bölgede askeri müdahaleye hazırlanan ABD`nin, ülkemizde konuşlanacağı stratejik noktaları güvence altına almaktır. Bununla birlikte İran`dan İsrail`e gelebilecek füze saldırısı tehdidi de gündemde yer bulmuştur. Bu iddia da dikkate değer olup her iki ihtimalde de Patriotlar ülkemizin korunmasına yönelik değildir.
 
Askeri müdahale durumunda ABD/NATO, coğrafi konumu ve ittifak ilişkileri nedeniyle Türkiye`nin hava sahasından yararlanmak ve bazı hava üslerimizi kullanmak isteyecektir. Bölgeye yapılacak Amerikan askeri müdahalesinin Türkiye`nin desteği olmadan ABD`ye pahalıya mal olacağı ve daha uzun zaman alacağı her iki Irak savaşında da görülmüştür. Türkiye`nin güneyinde İncirlik, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır gibi şehirlerin önemi artmaktadır. Buraların şimdiden emniyete alınması gerekmektedir. Patriot`ların süratle Türkiye`ye gönderilme nedeni budur" dedi.
 
ABD`nin askeri müdahaleleri hiçbir zaman barış getirmedi
Bölgemizdeki olası tehditlere dikkat çeken Çalışkan; "Bölgede ayrıca Irak`ın resmen parçalanma sürecine girmesi, İran`ın atom bombası yapımına çok yaklaşması ve Hürmüz Boğazı`nı kapatma tehdidi, Lübnan`da yeniden iç savaş belirtilerinin çıkması; Suriye`nin parçalanma tehlikesi, çözümsüzlüğü devam eden Filistin sorununun zaman zaman sıcak çatışmalara dönüşmesi gibi gelişmeler, Ortadoğu`da insiyatifi kaybetmek istemeyen ABD`nin bölgeye askeri müdahalede bulunma olasılığını artırmaktadır.
 
Ülkemizde bulunan hava üslerinin ve askeri bölgelerin ABD`nin Ortadoğu`daki askeri politikalarına hizmet etmesi kabul edilemezdir. Tehlikeli bir oyuna kalkışan ABD`nin tüm girişimlerini milli menfaatlerimiz gereği sakıncalı bulduğumuzu belirtiyor, hükümetin önlem alması gerektiğini düşünüyoruz. ABD`nin bölgedeki askeri müdahaleleri hiçbir zaman barış getirmemiş olup hep kan, gözyaşı ve acıya dönüşmüştür. Bu oyuna karşı milletimizin gereken tepkiyi ortaya koyacağını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir