• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Van`da Mevlid Kandili coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Merkez Ulu Camii`nde düzenlenen programa genç-yaşlı, bayan-erkek yüzlerce Müslüman katıldı. Düzenlenen programda dualar edildi, mevlitler okundu.

 

Yatsı namazından sonra başlayan program Kur`an tilavetiyle başladı. Ardından Peygamber efendimizin hayatının konu edinen Süleyman Çelebi`nin Türkçe mevlidi okundu.

 

Okunan mevlidin ardından söylenen ilahiler duygulu anlar yaşattı. Seslendirilen ilahiler sırasında yaşlı bir amcanın duygu yoğunluğuyla cezbeye gelmesi dikkat çekti.

 

Program, Van il müftü yardımcısı Faruk Gürbüz`ün gecenin önemine binaen yaptığı konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Peygamber efendimizin hayatından kesitler sunan Gürbüz, peygamber efendimize itaat edilmesinin önemine değindi.

 

Gürbüz, \"Ayeti celilde yüce yaratıcımız: `Allah resulünde sizin için, Allah`ı umanlar için, ahirete inananlar ve Allah`ı zikredenler için güzel örnekler vardır.` buyuruyor. Yetim olan, öksüz olan onu örnek almalı. Çünkü daha dünyaya gelmeden önce babasını kaybetmişti. 6 yaşında annesini kaybeden insan… Ölümle ilgili bir musibet başımıza geldiği zaman, ilk aklımıza gelecek olan efendimiz (as) olmalıdır. Eğer bir insan baba ise, aile reisi ise Allah Resulü aleyhi selamı örnek almalı. Onun da bir ailesi vardı. Çocuklarına nasıl davrandı? Onları ibadete nasıl yönlendiriyordu? Bunu örnek almak her Müslüman`ın görevidir\" dedi.

 

Gürbüz`ün konuşmasının ardından program, toplu halde yapılan dua ile sona erdi. (Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir