• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
`Çocuklarımızı oyun salonları ve internet kafelerden uzak tutmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Cuma günü verilecek olan ilkyarı karnesi öncesi anne ve babalara önemli uyarılarda bulundu.
 
Özperk, Cuma günü okullar tatile gireceğinden, velileri karne beklentisinin sardığını, karne gününde çocuğa doğru mesajlar vermenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Karnede notları düşükse genellikle bu durumdan öğrencinin sorumlu tutulduğu yaşanan bir durumdur, çocuk eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin ana-baba-çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir. Değerlendirmeyi buna göre yaparsak karnenin biraz da bizim karnemiz olduğunu göreceğiz. Anne-babaya, çocuklarını sevdiklerini söz ve davranışlarıyla göstermelerini tavsiye ediyoruz" dedi.
 
Sağlıklı ve uyumlu bir çocuğa sahip olmak önemli
Çocukların başarısının, başka çocuklarla özellikle kardeşiyle, komşularla veya yakın akrabalar ile kıyaslanmaması gerektiğini belirten Özperk, "Başarılı bir çocuğa sahip olmaktan çok, sağlıklı ve uyumlu bir çocuğa sahip olmanın önemli olduğu unutulmamalıdır. Karne başkalarına karşı bir övünme ya da utanma nedeni olmamalıdır. `Bu karneyle bizi konu komşuya rezil ettin`, `Ben de şöyle göğsümü gere gere çocuğumun karnesini dosta düşmana gösteremeyecek miyim?` gibi ifadeler, çocuğun kişiliğini zedeler" uyarısında bulundu.
 
Karneyi çocuğu azarlamak veya küçük düşürmek için bir araç olarak kullanmamak gerektiğine dikkat çeken Özperk, "Aldığı notlardan çocuğunuzun memnun olup olmadığını, başarısını artırmak için neler yapılabileceğini çocuğunuza sorun. Çocuğunuzun gelecek döneme ilişkin hedeflerini dinleyin, olumlu bulduklarınızı destekleyin. Karnedeki kırık notlarla ilgili konuşurken çocuğunuzu tahrip etmeyiniz" ifadelerini kullandı.
 
Çocukları kötü mekan ve ortamlardan uzak tutun
Açıklamasının devamında, özellikle iki haftalık tatil boyunca çocukların zamanlarını oyun salonlarında ve internet kafelerde heba edilmemesi uyarısında bulanan Özperk, "Kötü alışkanlıkların ve kötü arkadaşlıkların mekanı bu tür ortamlardan uzak tutmaya özen göstermeliyiz. Çocuklarımızı bu iki haftalık zaman diliminde camilerimizdeki Kur`an Kurslarına yönlendirebilirsek kendimiz ve onların geleceği için daha hayırlı olacağına inanıyoruz" tavsiyesinde bulundu.
 
Açıklamasının sonunda Özperk, "Yarıyıl tatilinin tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını Allah`tan diliyoruz" dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir