• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Siirtliler kandili coşkuyla geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Mevlid Kandili münasebetiyle Siirtliler, cami ve STK`ların düzenlediği kandil programlarına akın etti. Camilerin harim bölümleri dolup taşarken STK`ların toplantı salonlarında adım atacak yer kalmadı.
 
Siirt Mustazaflar Cemiyeti tarafından Mevlit Kandili münasebetiyle iki ayrı program düzenlendi. Bayanlara yönelik yapılan program saat 12:00`da Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitlerin anlatıldığı program, okunan Kürtçe mevlidi şerifin ardından yapılan dua ile son buldu.
 
Erkeklere yönelik olarak düzenlenen program ise Sevgi Pınarı Derneğinde saat 19.00`da başladı. Dernek toplantı salonunda oturacak yer kalmayınca gelenler diğer odalarda oturdular. Program Kuran-ı Kerim`in tilaveti ile başladı. Türkçe ve Kürtçe mevlitlerin okunduğu programda, Sevgi Pınarı Çocuk İlahi Korosu seslendirdiği ilahilerle katılımcıları coşturdu.
 
Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şube Başkanın M. Emin Tetik yaptığı konuşmada, İslam aleminin, alemlere rahmet olarak gelen Peygamberin sünnetini terk etmelerinden dolayı bu halde olduklarını söyledi. Program, yapılan duanın ardından katılımcılara verilen ikramla son buldu.
 
Sancaklar (Çarşı) Camii`nde gerçekleştirilen programda okunan mevlit, cemaati duygulandırdı, ardından seslendirilen ilahiler katılımcıları cezp etti.
 
İl Müftüsü Faruk Arvas`ın yaptığı konuşma ve duanın ardından yapılan ikram ile program sona erdi. (Hamza Kezer - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir