• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Bursa`da Mevlid Kandili Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa`da yaptığı hayırlı faaliyetlerle bilinen İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ve derneğe bağlı 4 temsilcilik ile Mevlid Kandilini büyük bir coşkuyla kutladı. Hazreti Peygamberin (sav) dünyaya teşriflerinin 1487. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayan derneğin üye ve gönüllüleri, Mevlid Kandili nedeniyle dernekte bayram havası oluştuğunu dile getirdiler.
 
Davut Arslan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İkra Mevlid ekibinin okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti. Günün anlam ve önemini ise İkra Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneğinin Genel Başkan Yardımcısı Zeki Aras anlattı.
 
O hayatlara hayat olmaya geldi
Hz. Peygamberin sadece bir gün anılmak ve anlatılmak için gelmediğine vurgu yapan İkra-Der Genel Başkan Yardımcısı Zeki Aras, konuşmasında hayatın her alanında Hz. Peygamberin(sav) bulunması gerektiğine vurgu yaptı. Aras konuşmasını şöyle sürdürdü:" Buraya gelirken bir olaya şahit oldum bir meyhane yani içki salonu Mevlid kandili dolaysıyla dükkanını açmamıştı bu gece içkicilere hizmet veremeyecekti sebebi ise bugünün mevlid kandili olması peki Hz. Peygamber sadece bugün için mi hatırlanıyor diğer günlerde bir kıymeti yok mu? Bu şanı yüce Peygamber, O içki salonlarını sadece birgün kapatılması için gelmedi. O hayatlara hayat olmaya geldi ruhlara can vermeye geldi."
 
Modern cahiliye, Arap cahiliyesine taş çıkartacak boyuta ulaştı
Arap cahiliye dönemini günümüz modern cahiliye olarak nitelendiren Aras, geçmiş ile bir mukayese yaparak şu ifadeleri kullandı: "Modern cahiliye`nin, Arap cahiliyesine taş çıkartacak boyutta hurafe anlayışlar, batıl düşünceler ve sapkın uygulamalar geliştirdiğine ve bunlara her gün yenilerini eklediğine birlikte tanık oluyoruz. Arap cahiliyesi kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyordu modern cahiliye de ise diri diri cehennem çukuruna gömülüyor."dedi. Arap cahiliyesi fuhşun ve ahlaksızlığın envai türlüsünü üretip hayvanca bir hayatı terviç ederken; modern cahiliye de bu iş vergi levhasıyla resmi olarak yapılıyor şimdi siz söyleyen Allah aşkına hangi dönem daha kötüydü bu zaman mı o zaman mı?"
 
Bugün O`nun sünnetine sarılanlar kurtuluyor
Hz. Peygamberin gelişiyle bütün bir alemin rahmete gark olduğunu belirten Aras;
"Hz. Peygamberin gelişiyle hem o zaman hemde bu zaman nura gark oldu o gün ona tutunanlar kurtuldu bugün O`nun sünnetine sarılanlar kurtuluyor yani O`nun alemlere rahmet olduğunu bugünde görüyoruz şimdi O`nu anarak ve anlatarak yaşadığını ve kıyamete kadar rahmet ve merhamet timsali olarak kalacağını biliyoruz."dedi.
 
Program İkra ilahi ekibi ve çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahiler ve İkra-Der`in genel saymanı Yunus Yaçin`in yaptığı duayla son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir