• DOLAR 32.338
  • EURO 35.215
  • ALTIN 2246.712
  • ...
Mardin'de HDP'li 3 Belediye Meclis Üyesi AK Parti'ye geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Mart 2018 yerel seçimlerinde HDP'den Midyat Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Havva Balcı Akgül, Bedii Alğaç ve Adnan Ağırman partilerinden istifa ederek AK Parti Meclis Üyeliğine geçti.

Bir süre önce HDP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden 3 isim, 9 aydır bağımsız olarak görev yürütüyorlardı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış'ın katılımıyla Midyat Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törenle 3 meclis üyesine rozetleri takılarak AK Parti Belediye Meclis Üyeliğine kabulleri gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende konuşan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, seçildikleri günden beri Midyat'ta parti ayırımı yapmadan hizmet ettiklerini ifade etti.

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış ise, hizmet odaklı, mezhep, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan her vatandaşın kapısına gitmeye devam edeceklerini söyledi.

"HDP'de aradığımızı bulamadık"

HDP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Havva Balcı Akgül, HDP'de aradıklarını bulamadıkları için istifa ettiklerini söyledi.

Akgül, "Belediye Meclisinde ilçemizin geleceği için hep birlikte çalışıyorduk. Fakat parti ayırımı olduğu için kısmi bir ayrılık vardı. Bu yüzden işler düzgün gitmiyordu. AK Parti kimseyi ayırmadan siyaset yapmaktadır. Bağımsız olduğum 9 ay süresince Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin'in çok insancıl bir siyaset yaptığını ve Midyat'ın tüm kesimlerine hitap ettiği ve ayırım yapmadan hizmet ettiğini gördük. Siyasetin bu olduğuna karar verdik. Midyat halkı için bu yönetime karşı muhalefet yapmanın yeri olmadığını gördük ve AK Parti'ye geçmeye karar verdik. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım, HDP'de aradığımızı bulamadık ve istifa ettik. Bize gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz. Midyat halkı için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir