• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Baklavacı kardeşlere 5 yıl ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un Pendik ilçesinde, 7 Temmuz 2019'da emniyet şeridinde ilerleyen baklavacı kardeşler Hüseyin ve Hasan Sel, kendilerine yol vermeyen aracın önüne aniden geçerek durdu.

Daha sonra içerisinde hamile bir kadının da bulunduğu aracın dikiz aynasını kıran Hüseyin Sel, otomobilin üzerine çıkıp zıplamaya başladı.

Hamile kadının büyük panik yaşadığı olayın ardından mağdur Y.B. ve hamile olan eşi A.B., polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.

"ÖNÜME KIRIP YOLA GEÇMEK İSTEDİ"
Y.B., polise verdiği ifadesinde, “Olay günü zanlı emniyet şeridinden gidiyordu. Benim önüme kırıp yola geçmek istedi, ben buna izin vermedim. Bunun üzerine sinirlenip beni takip etmeye başladı. Aracıyla önüme geçip aniden durdu, ben de ona çarparak durdum. Eşim hamile olduğu için aracın kapılarını kilitledim. Tekme atıp aynayı kırdı otomobilim üzerinde zıplamaya başladı. Bu şahıstan hem aracıma zarar verdiği için hem de tehlikeli araç kullandığı için şikayetçiyim.” dedi.

20 YIL HAPİSLERİ İSTENDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede, her iki şüphelinin de “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “mala zarar verme” ve “ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması” suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

"YAPMAMAM GEREKİYORDU, PİŞMANIM"
Olay gününü anlatan Hasan Sel, emniyet şeridinden ilerlediklerini söyledi, Y.B.'nin aracını kendilerine doğru kırdığında aynaların temas ettiğini savundu. Sanık Hasan Sel ifadesinde, “Müştekinin kullandığı araç önümüze doğru gelince yan aynalar yine temas etti. Ben camdan ‘Sen ne yapıyorsun, bizim hastamız var’ dediğim halde, bana ‘Magandalar aynama vurdunuz, sizi polise teslim edeceğim’ şeklinde konuştu. Seyrimize devam ederken bizim aracımızın sol tarafına vurdu. Biz de bunun üzerine durduk. Amacımız konuşmaktı. Ben de şeker hastasıyım. Annemle ilgili sözler de sarf edilince kendimi kaybettim, sinirlendim. Yapmamam gerekiyordu, pişmanım. Yaptığım doğru değil ama aynasını gösterince ben de aynasına vurdum ve kırdım. Aracın arasından geçemeyince, müştekinin aracına çıktım, istemeden de olsa bastım kaputa.” dedi.

BEŞER YIL HAPİSLE CEZALANDIRILDILAR
Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, ilk celsede tahliye edilen tutuksuz sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında karar çıktı.

Hasan ve Hüseyin Sel, "Hürriyeti tahdit" suçundan 4'er yıl 2'şer ay, "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan da onar ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir