• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Gözle görülemeyecek kadar büyük performans`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman İl Müftülüğü tarafından görme engeli kız Kur`an Kursu öğrencileri için "Gözle Görülemeyecek Kadar Büyük Performans" adlı bir program düzenlendi. Bayanlara yönelik düzenlenen program Halk Eğitim Merkezinde saat 12.00`de başladı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program daha sonra vaize Meryem Yiğit`in açılış konuşması ile devam etti. Adıyaman Mimar Sinan Kız Kur`an Kursunda okuyan 13 görme engelli öğrencinin iki yıldan bu yana büyük çaba sarf ettiğini belirten Yiğit, öğrencilerin içerisinde yediden yetmişe her yaş grubundan öğrencinin var olduğunu söyledi. Yiğit, "Bu da gösteriyor ki öğrenmede yaş ve engelli olmak önemli değil önemli olan azim ve kararlılıktır" dedi.

Daha sonra kendisi de görme engelli ve aynı zaman da hafız olan Kur`an-ı Kerim eğiticisi olan Esma Külekçi`nin konuşması ile devam etti.

Ayrıca programda şiir dinletisi, ilahi, sinevizyon gösterimi de sunuldu. Yapılan duanın ardından son bulan programın çıkışında görme engelli öğrenciler yararına kermes düzenlendi. (Cemil Özdaş - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir