• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Irak'tan Türkiye'ye 2. nota: Başika'dan çekilin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak Dışişleri Bakanlığına çağrılarak yapılan hava saldırılarından dolayı nota verildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Fatih Yıldız’ın Bakanlığa çağrıldığı ve devam eden hava saldırılarının kınandığı belirtildi.

Hava saldırılarıyla Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Irak, 17 Haziran'da Türk kuvvetlerinin ülkemizin egemenliğini ihlal ederek uluslararası sınırlarımızdaki hedefleri bombalamasını güçlü bir şekilde kınadı. Uluslararası sözleşmeleri ve yasaları ihlal eden bu saldırıların kabul edilmediği vurgulandı. Irak topraklarındaki, Başika ve diğer yerlerdeki Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Irak hükümeti, Türkiye’nin aramızdaki ortak sınır alanındaki artan güvensizliğin sebebi olduğunu teyit ediyor.”

Açıklamada, Türkiye’nin 2013 yılında PKK ile kabul ettiği Çözüm Süreci’nin, PKK’nin bir çok üyesinin onay olmaksızın Irak topraklarına yerleşmesine neden olduğu ifade edildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, 16 Haziran 2020 Salı günü de Fatih Yıldız'ı çağırarak Kürdistan Bölgesi'ndeki bölgelerin bombalanmasına ilişkin nota vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir