• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
'Pençe-Kaplan Operasyonu'nda 500'den fazla hedef imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 36 saat içinde PKK'nin kullandığı 500'den fazla hedef imha edildi.

Pençe-Kartal Operasyonu’nun hemen ardından gerçekleştirilen Pençe-Kaplan Operasyonu ile düzenlenen hava harekatlarında PKK'ye ait hedefler yerle bir edildi.

Zor arazi koşullarına rağmen operasyonu planlandığı şekilde sürdüren TSK, PKK'nin bölgede tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye; silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini imha etmeye devam ediyor.

Operasyonun başlamasından bu yana geçen yaklaşık 36 saat içinde PKK'ye ait belirlenen 500'den fazla hedef top, Fırtına obüsü, ÇNRA'nın yanı sıra SİHA ve F-16'lardan yapılan atışlarla imha edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK Komuta Kademesinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ndeki mesaisi devam ediyor.

Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla sahadaki son duruma ilişkin brifing aldı. Video konferans yöntemi ile harekata katılan birlik komutanları ile görüşen Akar ve komutanlar, sahadaki durumu da gece boyunca yakından takip etti, talimatlar verdi.

Bakan Akar, birlik komutanlarına hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bizim gözümüz, kulağımız sizde. Oradaki tozu da toprağı da rüzgarı da soğuğu da buradan hissetmeye çalışıyoruz. Vazifenin ifası için gereken ne varsa onun yapılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bugünlere kolay gelinmedi. Geçmişe, 2015 yılına doğru bakın, teröristlerin 'girilemez', 'ulaşılamaz' dedikleri nerelere girildi, nerelere çıkıldı, neredeki inler, barınaklar, sığınaklar teröristlerin başlarına yıkıldı.

Akar, aynı tertip ve düzende ilerlemek suretiyle Pençe-Kaplan Operasyonu'nu da başarıyla kapatıp, komandonun tarihine yeni bir altın sayfa ekleneceğini sözlerine ekledi. (İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir