• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Rusya Çeçenlerin DNA Profilleriyle Soruşturma Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Moskova - Rus Itar-Tass Haber Ajansın verdiği bilgilere göre, 24 Ocak 2011 tarihinde Rusya`nın başkenti Moskova`daki "Domodedovo” havaalanında meydana gelen patlama ile ilgili soruşturmayı yeniden araştırdığını duyurdu. Soruşturma patlamadan sekiz ay sonra İstanbul`da öldürülen Çeçenlerin bu olayla olası bağlantıyı soruşturacak. Soruşturma Komitesi sözcüsü Vladimir Markin, patlamanın ikinci yıldöneminde soruşturmada elde edilen yeni bilgilerle ilgili kişileri belirlenmesinde devam edecek dedi.

Soruşturma Komitesinin websitesinde yer alan bilgiye göre, olayla ilgili Moskova Bölge Mahkemesi Domodedovo” patlamayla ilgili saldırıya karışan dört kişi aleyhine ceza davası olmasına rağmen durmuş değildir.

Soruşturma komitesi saldırıyla ilgili 28 kişi tespit ettiğini ve Mart 2011`de İnguşetya`da özel bir operasyonla 17 kişiyi öldürdüklerini açıklamıştı. Saldırıyı "Kafkasya Emirliği” lideri Dokko Umarov üstlenmişti. Moskova Bölge Mahkemesi Umarov ve onun sağkolu Aslan Batukaev hakkında gıyabi bir karar vererek uluslararası arama ve tutuklama kararı verdi.
Saldırı ile ilgili aranan listesinde Rustam Altemirov, Zaurbek Amriev, Mikail Bogatyrev İslan Evloev ve İbrahim Torihoev bulunmaktadır. Bunlar, terör örgütü kurmak ve terör saldırı yapmakla aranıyor.
 
Rusya, Türkiye makamların teslim ettiği Çeçenlerin DNA profilleri ile soruşturma yapıyor
Soruşturma Komitesi sözcüsü Vladimir Markin, Türkiye Cumhuriyeti makamlarının bize teslim ettiği ve 16 eylül 2011`de İstanbul`da öldürülen Altemirov`un ve Amriev`in DNA profilleri öldürülen kişilerin kimliği tespit etmek için yardımcı olacak, dedi.

Zaurbek Amriev, Rustam Altemirov ve Berg-Haj Musa, namazdan sonra camiden çıkarken, İstanbul`un merkezinde güpegündüz saldırı sonucunda şehid edilmişti. Bu arada hatırlamakla fayda olacaktır, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olaylara karışan kişileri dünyanın neresinde olursa olsun, özel operasyon yaparak öldürmek için bir yasa çıkarmıştı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir