• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mali`de ``Yasadışı İnfaz`` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NOVAKŞOT - Mali İnsan Hakları Derneği Başkanı Muhtar Mariko yaptığı açıklamada, derneğin ordunun kontrolü ele geçirdiği yerlerde bazı kişilerin yasadışı infaz edildiğini belgelediğini, olayın aydınlatılması için araştırma yapacağını ve yakında olayın sorumluları hakkında rapor yayımlayacağını bildirdi.

İnfazları kimin yaptığı ile ilgili henüz kesin delillerin bulunmadığını belirten Mariko, bu nedenle Mali ordusunun şimdiden suçlanamayacağını ifade etti.

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) de Mali ordusunun kontrolündeki Niono beldesinde, sivillerin de öldürüldüğü birçok insan hakları ihlali yaptığını belgeleyen delillerin bulunduğunu duyurmuştu.

Fransa`nın önderliğini yaptığı ülkelerin çabası sonucu BM Güvenlik Konseyi`nden Mali`ye askeri müdahale kararı çıktı ve Fransa, Mali hükümetinin isteği üzerine 12 Ocak`ta ülkeye askeri müdahale başlattı.

Mali`nin kuzeyini elinde bulunduran ``Ensaruddin``, ``Tevhid ve Cihad`` ile ``El-Kaide`` hareketleri, ülkede İslam şeriatının esas alındığı bir yönetim kurulması için çalışıyor.

AA - Sidi Valed Abdulmalik
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir