• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Bingöllüler Mevlid Kandilini idrak etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mevlid Kandili münasebetiyle Bingöl`de il Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik bir program düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda Efendimizin (SAV) doğumu ve vefatı anlatıldı.

İstanbul Aziz Mahmut Hüdai Cami İmam-Hatibi Hafız Alper Kanderun`un Kur`an tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan Ayşe Güven Peygamberimizin doğumu konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Güven konuşmasında, "Alemlerin Efendisi Peygamber Efendimiz (sav) daha dünyaya gelmeden O`nun geleceğinin müjdesi Hz Adem`den tutun da Hz. Muhammed Mustafa`ya kadar bütün Peygamberlerin dilindeydi. O`nun muştusu herkesin gönüllerindeydi. Gelen peygamberlerin kutsal kitaplarında, peygamberlerin dillerinde Hz Muhammed Mustafa`nın geleceği bildiriliyordu" dedi.

İlahiler ve şiir dinletisiyle devam eden program, kandil simidi ikramı ve Zeynep Tekin`in yaptığı kapanış duası ile sona erdi.

Camiler doldu
Akşam ise Ulu Camide bir program düzenlendi. Camileri dolduran genç-yaşlı, kadın-erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah`ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı.
(Emrullah Araz/Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir