• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
Sahabe Der Mevlit Kandilini camilerde ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Yaptığı hayırlı faaliyetlerle bilinen Sahabe Der, Mevlid Kandili programını Diyarbakır merkez Sur ilçesinde üç camide dualar ve ilahiler eşliğinde gerçekleştirdi. Düzenlenen Mevlid Kandili programı peygamber sevdalıları tarafından yoğun bir şekilde ihya edildi.
 
Gecenin mana ve ehemmiyeti hakkına dair bir konuşma yapan Sahabe-Der Genel Başkan Yardımcısı Faysal Yıldız, "Hicri takvime göre Hz. Peygamberin veladetinin yıl dönümüdür. Hz. Peygamberin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkma ve onu gerçek manada anlamak için bu ayeti kerime bize en güzel örnektir. `Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah`a ve Ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah`ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.`Ayeti kerimede de anlaşılacağı üzere o âlemlere rahmet ve adalet getiren, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, kıyamete kadar Müslümanların yolunu aydınlatacak ve onlara bir rahmet olacaktır." dedi.
 
Yıldız, Allah`ı sevmenin en büyük delili ve göstergesi olarak Hz. Peygambere uymak onun öğretilerini kendi hayat felsefesi ve düsturu olarak görmek ve belirlediği gibi yaşamak olduğunu söyleyerek, "Rasûlullah (s.a.v) de şöyle buyurmuştur:"Nefsim elinde olan Allah`a yemin ederim ki hiç biriniz, beni kendisinden, babasından ve evlâdından da daha sevgili olmadıkça iman etmiş olamaz." Bu vesileyle, getirdiği Allahın mesajıyla insanları karanlıklardan nura çıkaran o kutlu nebinin bu asrımızda nuruyla aydınlatması için sevgisini işleyerek ve yaşayarak asrımızı aydınlatalım" şeklinde konuştu.
 
Program bitiminde Sahabe-Der tarafında peygamber sevdalılarına şekerleme ve meyve suları ikramında bulundu. (Fikret Kavgalı-Yakup Moğulgani- İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir